Programmet for define-koncerterne er klar

26. oktober 2021 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Gruppen bag foreningen define præsenterer en hel koncertdag med seks grupper, som alle har det tilfælles, at deres musik er krydret med elektroniske lyde og instrumenter. Det bliver samtidig startskudet på en ny satsning i foreningen – med flere elektroniske arrangementer fordelt i hele region Sønderjylland/Slesvig og fordelt på hele året, skriver define-foreningen.

define formidler den kunst og kultur der skabes ved hjælp af elektronisk apparatur – med fokus på specialområder for bestemte teknikker, nye teknikker, og kreativ anvendelse af elektronik i forskellige kunstarter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lalune, Fanny Wree og Mone spiller i første afdeling, som starter den 13. november kl. 14.30 med tre upcoming elektroniske pop-bands og tre intime koncerter med synth-flader, beats og atmosfæriske vokaler satser define hermed i år på elektronisk produceret pop musik ’Made in Denmark’.

Sophie Birch, RKDIA og Kalaha står på aftenens program, som starter kl. 20.

Sofie Birchs improvisationsværker inkluderer synthesizere, mixere og real-lyde. Hun går på opdagelse, experimenterer og kombinerer i form af minimalistiske lydcollager. Omgivelserne og impulser fra publikum indgår i hendes performance.

Artiklen fortsætter under annoncen

RKDIA er en duo, bestående af danske Morten Schantz og svensk/norske Anton Eger. Begge er velkendte navne inden for jazz og fusion-scenen verden over. I RKDIA har de kombineret deres mange forskellige inspirationer til  en eksplosiv og ny formel: ’One plays keys like a god and the other plays drums like an animal’.

Morten Schantz er bla. kendt fra skandinaviske Jazz Kamikaze og spiller på utallige keyboards, lige fra flygel over diverse synthesizere til en ny udgave af historiske ’Ondes Martenot, et elektonisk instrument fra 1920erne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kalaha afslutter programmet med endnu en rytmisk/melodisk lydrejse. Bandet har på kort tid udgivet fire albums, det nyeste hedder Mustafa. De har vundet priser, spillet utallige koncerter. Psykedelisk, tropisk, Kraut, fremtidsmusik er nogle af de betegnelser journalister bruger, når der skrives om Kalaha.

Alle dagens koncerter foregår på Sønderborghus og du kan se mere på definefestival.com

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...