ProjectZero er med i 3F’s grønne tænketank

17. december 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

3F har siden 2007 fokuseret på at skabe flere grønne arbejdspladser. Nu styrkes indsatsen med oprettelsen af grøn tænke- og handletank, der skal komme med forslag til, hvordan Danmark skaber flere arbejdspladser på bl.a. klimaomstillingen.

For Peter Rathjes fra ProjectZero er med i ny grøn tænketank

For Peter Rathjes fra ProjectZero er med i ny grøn tænketank

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er overbevist om, at der er store, uudnyttede muligheder inden for bl.a. energirenoveringer og vedvarende energi, hvor vi kan øge beskæftigelsen og og skabe vækst, som både er miljømæssig og økonomisk bæredygtig”, siger 3F’s formand, Per Christensen.

Per Christensen bliver sammen med den tidligere administrerende direktør for DONG Anders Eldrup formand for tænketanken, hvis medlemmer tæller repræsentanter fra førende virksomheder og forskere samt centrale organisationer inden for vedvarende energi og nye teknologier.

Artiklen fortsætter under annoncen

ProjectZero´s Peter Rathje er en del af  tænketanken sammen med bl.a. Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i Pension Danmark, tidligere miljøminister Ida Auken og Thomas Nagy, vicepræsident i Novozymes.

“Jeg glæder mig til at blive inspireret af arbejdet i Tænketanken, som samtidig giver nye muligheder for at Sønderborgs mange erfaringer med bl.a. energirenoveringer kan blive nationale indsatsområder og sætte endnu mere gang i eksporten”, siger ProjectZeros Peter Rathje i forbindelse med Tænketankens første møde, som blev holdt i mandags.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Eldrup, som i dag er formand for CLEAN, Offshore Center Danmark og vindmølletestcentret LORC, understreger, at Danmark i dag er i en hård konkurrence om at fastholde sin styrkeposition inden for energiteknologi og vedvarende energi.

“Når Tænketanken er forankret i 3F, er vi sikret tæt kontakt til arbejdsmarkedets dagligdag inden for både industri, byggeri og anlæg samt den grønne sektor. Derfor er min forventning, at vores analyser og forslag vil have stor relevans for og appel til de politikere, virksomheder, iværksættere og investorer, som arbejder for rentabel, bæredygtig vækst og beskæftigelse og en fortsat grøn omstilling af Danmark”,  siger Anders Eldrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er planen, at Tænketanken skal være færdig med arbejdet inden for et år, hvorefter der tages stilling til dens videre arbejde.

 

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...