ProjectZero: Fjernvarmens grønne omstilling

3. december 2014 Erhverv

Sønderborg-områdets fjernvarmeselskaber er helt fremme i skoene, når det handler om nye grønne teknologier og er parate og villige til at prøve nyt, der både sikrer fremtidens forsyningssikkerhed, men også reducerer CO2-udledningen.

Fjernvarmen fra Sønderborg-områdets seks fjernvarmeselskaber er derfor en rigtig god løsning og en af de hurtigste måder for dig, hvis du vil omstille din bolig til en grønnere opvarmningsform fra den ene dag til den anden.

Sønderborg-området som laboratorium

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg-området er omstillingen i fjernvarmesektoren i fuld gang. Solvarmeanlæg, store varmepumper, biomassekedler, geotermi-anlæg og andre smarte grønne teknologier fører til en stor udfasning af fossile brændsler i fjernvarmen. Med deres forskellige anlæg sikrer værkerne, at zero4varmen altid leveres til boligerne, om det er en lun efterårsdag eller en kold vinterdag,hvor det sner, og man næsten ikke tør at begive sig udenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brændselsforbruget i Sønderborg-områdets fjernvarmeværker har ændret sig markant de sidste tre år. Mens der bruges mindre og mindre naturgas, bliver der aktivt omstillet til lokalt produceret biomasse, geotermi, varmepumper og solvarme. Disse omstillinger og det faldende naturgasforbrug er grunden til, at den store besparelse på 16.500 ton CO2 fra 2012 til 2013 er realiseret.

Bor du i et fjernvarme-område og opvarmer din bolig med olie- eller gasfyr, så kontakt dit fjernvarmeselskab og spørg, hvad de kan tilbyde dig som boligejer. Konvertering til fjernvarme er hurtigt, nemt og kan spare dig for mange penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg-områdets fjernvarmeaktører og kommunen arbejder fortsat sammen omkring en løsning til fjernvarmeforsyningen på Als.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...