ProjectZero gør Sønderborg til et fyrtårn indenfor energiløsninger

31. januar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderborg-området er via ProjectZero et fyrtårn for energieffektive løsninger mod klimaforandringer. Det kan man også se uden for Danmarks grænser. Derfor kunne Sønderborg Vækstråd forleden tage imod en delegation af politikere, embedsmænd og erhvervsfolk fra den tyske by Heide, der var kommet for at se løsninger, de kan bruge hjemme i Tyskland.

Vækstrådets erhvervsturismechef Klaus Jørgensen ser et stort potentiale i de tyske byer for erhvervslivet i Sønderborg-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har tydelige styrkepositioner inden for energieffektivitet, og hele den tyske ’energiewende’ skaber en stor efterspørgsel efter de løsninger, som vi har samlet under ProjectZero-paraplyen. Vi taler med byerne, fordi det er dem, der skal implementere løsningerne. Statsledere og nationale politikere fylder meget i debatten om klimaforandringer, men det er i byerne, løsningerne skal realiseres”, siger Klaus Jørgensen i en pressemeddelelse.

Tysklands grønne omstilling bliver kaldt ’energiewende’, og det dansk-tyske handelskammer har tidligere beregnet, at Tyskland forventer at investere for 250 mia. Euro i den grønne omstilling alene frem til år 2020. Klaus Jørgensen peger på, at tyskerne har altså pengene, men bliver mere ivrige efter de teknologiske løsninger for at kunne indfri målene. Nationalt har Tyskland bl.a. sat et mål om at reducere varmeforbruget i bygninger med 20 pct. i år 2020, og delegationen var da også særligt interesseret i fjernvarme som en billig og miljøvenlig varmeforsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil lære af ProjectZero

Heides borgmester, Ulf Stecher, var leder af den tyske delegation. Han kunne fortælle, at de er i gang med projekter inden for energiforsyning, og de vil naturligvis gerne gøre brug af de erfaringer, som Sønderborg har gjort sig. Den måde man har organiseret sig i samarbejdet mellem myndigheder, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, og hvordan man arbejder for at engagere den enkelte borger, er bestemt også interessant for dem.

Heide har godt 20.000 indbyggere og ligger ved vestkysten i Slesvig-Holsten, ca. 50 km syd for Husum. Udover Klaus Jørgensen blev gæsterne budt velkommen er borgmester Erik Lauritzen. På turen rundt mellem forskellige installationer mødte de Peter Rathje fra ProjectZero, Birgitte Bjørn Petersen fra House of Science, rådgivende ingeniør Torben Esbensen, Hans Lehmann fra EUC Syd og Lars Riemann fra Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ulf Stecher har inviteret Sønderborg Vækstråd til Heide for at se nærmere på forholdene.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...