ProjectZero inviterer Folkemødet til klimasamtale-spil

13. juni 2019 Samfund

Igen i år deltager ProjectZero på Folkemødet på Bornholm, både for at få ny inspiration og gode ideer til nye indsatser, men også for at sætte grønne Sønderborg fingeraftryk på Folkemødets debatter.

På årets Folkemøde inviterer ProjectZeros medarbejdere deltagerne til et klimasamtalespil for at at styrke dialogen om den nødvendige omstilling og den lokale klimaomstillings mange udfordringer og dilemmaer.

”Siden vi introducerede klimasamtale-spillet i Sønderborg i forbindelse med Bæredygtighedsfestivalen, har vi haft en masse spændende borgersamtaler om den lokale klimaomstillings udfordringer og dilemmaer – og klimaværktøjet har vist sig at være perfekt til at skabe en samtale med fokus på de nødvendige handlinger. Nu skal klimasamtale-spillet afprøves i fuld skala”, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero.

ProjectZero deltager på Folkemødet i Energibyernes telt og sammen med kommunerne Frederikshavn, Skive, Ringkøbing – Skjern, Horsens, Middelfart, Sønderborg og Høje Taastrup sættes der i tre dage fokus på hvordan klimaomstillingen kommer op i gear – både lokalt og nationalt.

I teltet er der debat og dialog, blandt andet med Connie Hedegaard, Klaus Bondam, byernes borgmestre, Google, Greenpeace, Concito, trafikselskaber og UNESCO.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil gerne dele vores viden og erfaringer med andre kommuner og politikere med henblik på at vi får hele Danmark engageret i den nødvendige klimaomstilling og netop derfor, er de syv byer gået sammen i Energibyerne, og stiller samlet op på Folkemødet”, siger Peter Rathje.

De syv ambitiøse danske energibyer har indledt et samarbejde for at skrue op for den grønne omstilling og målet er, at de syv byer vil gøre sig selv og Danmark fri af fossile brændstoffer blandt andet gennem aktiv vidensdeling om energieffektive løsninger, borgerinvolvering og planprocesser med høj effekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi behøver heldigvis ikke diskutere, at vi skal gøre noget ved klimaet nu: Sspørgsmålet, vi skal diskutere, er, hvad og hvordan vi skal handle. Og det spørgsmål stiller vi i år på Folkemødet til privatpersoner, organisationer, virksomheder og politikere”, siger Peter Rathje, som håber, at rigtig mange sønderborgere og andre ‘klimatosser’ har lyst til at kigge forbi.

ProjectZero og Energibyernes telt findes på Nordlandspladsen B8, Energiens område.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du vide mere om Sønderborgs ProjectZero

Du kan følge med i Sønderborgs store omstilling til et CO2-neutralt område ved at klikke hér, ligesom du også kan tilmelde dig ProjectZeros nyhedsbrev ved at klikke hér og er du på Facebook, så finder du ProjectZeros Facebookside ved at klikke her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...