ProjectZero: Kær Halvø har fundet CO2-vejen

22. april 2015 Erhverv

Landsbyboerne på Kær Halvø har haft motivationen og midlerne til at omsætte ord til handlinger. I 2014 nåede fjernvarmen til Kær, 44 boliger blev koblet på den centrale varmeforsyning, dette har resulteret i at en stor del af beboerne er gået flere skridt videre og har fået isoleret boligen, sænket elregningen ved udskiftning af pærer og hvidevarer, installeret solceller og meget mere. Energiinvesteringerne udgør sammenlagt over 5 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr. Derved er endnu et mål nået i vejen mod den bæredygtige landsby.Kær_byskilt_nyhedskarussel

Fokus på energi har gjort udslaget

De sidste 3-4 års fokus på energi og bæredygtighed i landdistriktsregi, har gjort udslaget for den store interesse for energibesparelser. Landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg er slet ikke i tvivl.

“Vi har igennem de sidste par år sat fuld fokus på energibesparelser i boligen, lokale råvarer i dagligdagen og ikke mindst på besparelser transportområdet. Der har været arrangeret madkurser, med inspiration til at udnytte det naturlige spisekammer og flere borgere har deltaget i et “Kør Grønt kursus” og præsteret at spare 37 % gennemsnitligt i brændstof”, siger Connie Skovbjerg og fortsætter:

“Energitjek foretaget af ZERObolig, borgermøder, hvor snakken om elforbrug og alternative energikilder overdøvede dagsordenen, har i den grad øget bevidstheden om energi hos rigtig mange borgere, derfor tror jeg også at investeringsbarometeret på 5 mio. kun er toppen energiinvesteringerne total set i perioden 2011-2015. Det har været en overkommelig opgave fra bestyrelsens side at påvirke motivationen – lysten til energirenovering kom helt af sig selv”siger Connie Skovbjerg i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk