ProjectZero: Kvinder satte energi på dagsordenen

26. november 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Soroptimisterne i Sønderborg havde sat energi på dagsordenen en helt almindelig torsdag aften i november. ProjectZero var inviteret, og klubbens medlemmer blev udfordret på deres energivaner, og hvordan energirenovering kan få et kvindeligt islæt.zero2

“Soroptimisterne ønsker altid gerne input udefra til vores møder, og denne gang skal vi udfordres på vores energivaner, og
så er det endda også et led i et forskningsprojekt”, introducerede Karin Valeur, medlem af Soroptimisterne, aftenens møde.

Der er forskel på mænd og kvinder

Antropolog Lise Tjørring forsker i energivaner ude i de private hjem og er tilknyttet ProjectZero i forbindelse med sin erhvervs-ph.d.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lises tese indikerer, at det ofte er mænd, der interesserer sig for energibesparelser og energirenoveringer, da der som regel fokuseres mest på det tekniske aspekt i renoveringerne.

Tit og ofte appellerer emnet mere til mænd, når snakken drejer sig om fjernvarmeanlæg, hulmursisolering, cirkulationspumper osv., mens kvinder i højere grad går op i, hvordan hjemmet er indrettet, og at det fungerer som et hyggeligt værested for familien.

Lise var spændt på at høre soroptimisternes bud på, hvordan energiadfærd og -renovering optager kvinderne i deres eget hjem, og om de kunne genkende sig selv i Lises observationer. – Det kunne de!
Soroptimisterne var lutter øren aftenen igennem, og AHA-oplevelserne omkring energiforbrug blandt kvinderne var der mange af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udsagn som ”Sådan er det også hjemme hos mig” og ”Jeg er dog meget bedre til at slukke lyset end min mand”, var bare nogle af de kommentarer, der kom fra de interesserede kvinder.zero3

Et helt nyt medlem fortalte, at hun altid ser frem til varmeregningens komme i slutningen af året, da der er gået sport i, at forbruget ligger i den gode grønne ende.

Energirenovering er en fælles sag

De engagerede soroptimister gav et fælles udtryk for, at det som regel er manden i huset, der tager sig af energirenoveringen og også kontakten til håndværkerne, men hvad der præcis skal laves og ikke mindst laves om, var en fælles beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Min mand gør aldrig noget, før vi har snakket om det først” kom det fra flere af soroptimisterne.

Aftenens energiemne gav stof til eftertanke, og Soroptimisterne i Sønderborg er nu langt bedre rustet til at spare på energien derhjemme ved fornuftig energiadfærd, og ikke mindst var flere betaget af idéen om at følge sit daglige energiforbrug.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...