ProjectZero: Mere fart på udfasning af gas- og oliefyr

10. januar 2020 Samfund

SønderborgNYT kunne tidligere i dag fortælle, at der er fart på tilslutningerne til fjernvarmen i Sønderborg Kommune og at der i 2019 er kommet yderligere 373 boliger med i fjernvarmen og det glæder ProjectZero direktør Peter Rathje:

”Det glæder mig at der i 2019 blev sat turbo på udskiftningen af gas- og oliefyr til grøn fjernvarme. Sønderborg Varmes fjernvarmeløsning er både en grøn, billig og komfortabel varmekilde for boligejerne i fjernvarme-områder”, siger Peter Rathje, der dog ønsker mere fart på udfasningen af gas- og oliefyr:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal have endnu mere fart på udfasningen af gas- og oliefyr i 2020 og dette gælder i særdeleshed de boliger som ligger udenfor fjernvarme-områderne – og hvor varmepumper derfor er den rette løsning”, siger Peter Rathje.

I følge ProjectZero-direktøren kan boligejere der vælger at skifte til en luft-til-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg,  glæde sig til øget komfort, bedre indeklima og lavere varmeregning.

“Så tag fat i områdets VVS-installatører og bliv hjulpet godt på vej”, siger Peter Rathje, som konkluderer, at denne opfordring henvender sig til mere end 5.000 husstande udenfor fjernvarme-områderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I takt med at strømmen bliver 100 procent CO2-neutral, udgør varmepumperne en CO2-neutral, prisbillig og langsigtet varmeløsning for boligejere uden for fjernvarmeområderne, heriblandt sommerhusområderne.

Ifølge Roadmap2025, som er Sønderborg-områdets klimahandleplan frem mod CO2-neutralitet i 2029, skal grøn fjernvarme udfase 4.100 olie- og gasfyr i byerne.

Sønderborg-områdets fjernvarmeanlæg har gennem de seneste år udfaset fossile brændsler og varmeforsyningen bygger nu på blandt andet sorteret affald, biomasse, store varmepumper og solvarme – og i Nordborg konverteres gas til biomasse og overskudsvarme til boliger i både Nordborg og Guderup.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Danmark opvarmes omkring 500.000 boliger i dag med fossile energikilder og det kan de danske fjernvarmeselskaber ændre på.

Ifølge Fjernvarmeselskabernes brancheorganisation, Dansk Fjernvarme, kan fjernvarmesektoren bidrage med op mod halvdelen af den samlede CO2-reduktion, der skal opnås inden 2030, som regeringen har sat som mål i klimaloven. Det skriver Dansk Fjernvarme i deres ’Grøn varme til 500.000 boliger’.

Foto: Nils Rosenvold – Dansk Fjernvarme

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...