ProjectZero sætter fokus på sporten

12. august 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Nu lanceres ZEROsport, rettet mod idrætsanlæg og foreninger med eget klubhus, der ønsker at spare på energien. ProjectZero har i forvejen ZERO-koncepter rettet mod virksomheder, butikker, boliger m.v. Udviklingen af ZEROsport er sket i et tæt samarbejde mellem ProjectZero og Fritidsafdelingen i Sønderborg Kommune.

Peter Rathje vil gøre idrætshaller og anlæg grønne.

Peter Rathje vil gøre idrætshaller og anlæg grønne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativet understøtter ambitionen om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029. Det kan idrætsanlæg og foreninger med eget klubhus hjælpe med til allerede nu ved at bruge energien effektivt. Det kan ske gennem opmærksomhed og daglig energiledelse i bygningen. Inddragelse af brugerne af idrætsanlæg og klubhus er et vigtigt element.

Målgruppen for ZEROsport er både større og mindre idrætsanlæg samt foreninger, der har egne klubhuse- og lokaler.

En certificering som ZEROsport-anlæg gælder for 2015-2016. Der åbnes for ansøgninger i forbindelse med lanceringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Med initiativet møder borgerne fremover også ProjectZero-visionen i sports- og foreningslivet, og det giver nye muligheder for i fællesskab at bidrage til Sønderborgs store omstilling, siger Peter Rathje, der er direktør for ProjectZero.

Både private, selvejende og kommunale anlæg og klubhuse vil kunne blive ZEROsport certificerede. Charlotte Riis Engelbrecht, der er formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget, håber, at mange foreninger vil arbejde for at nedbringe deres energiforbrug og blive ZEROsport certificerede.

Artiklen fortsætter under annoncen

To af de haller, der har arbejdet målrettet med at reducere deres energiforbrug er Tennishallen og SFS-hallen.

– Det har en enorm betydning for vores daglige drift, at vi ikke spilder medlemmernes kontingent på et unødigt energiforbrug, siger Peder Helmuth, der er formand for Sønderborg Tennisklub, der ejer Tennishallen i Sønderborg.

– Når vi alligevel skal vedligeholde vores hal, er det helt naturligt at tænke i energirigtige løsninger, siger Knud Erik Gubbertsen, der er formand for SFS-hallen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Gråsten

Se nogle af de steder hvor der fejres Sankt Hans

23. juni 2021 Kultur

Du kan fejre Skt. Hans på Fluepapiret i Sønderborg, hvor Michael Vogensen spiller musik fra klokken 17:30 og klokken til klokken 19:30 er det bandet ‘Gør det noget’, som skal spille. Klokken 19 dukker Ballonklovnen Finn op og laver sjove ballondyr til børn og barnlige sjæle. “Klokken 20 bliver bålet tændt og jeg fortæller ikke, […]

Læs mere...