ProjectZero tager på ’Den Grønne Førertrøje-Tour’ i næste uge

15. maj 2022 Tour de France

Som optakt til, at Tour de France kommer til Sønderborg, trækker ProjectZero i Den Grønne Førertrøje i den kommende uge og lægger vejen forbi seks byer, hvor den lokale, grønne omstilling vises frem – og du kan være med ved at møde op eller følge med direkte på web-tv, når ProjectZero sender 20 minutters sammendrag for dagens aktiviteter rundt omkring i Sønderborg-området.

Byerne, hvor du kan møde ProjectZero, er Nordborg, Broager, Blans, Skovby, Gråsten og ved Sønderborg Slot, hvor der stilles skarpt på den grønne omstilling, helt lokalt og hvor alle er velkomne til at møde op og høre mere om, hvordan Sønderborg-områdets transport bliver grønnere, hvordan boliger kan indrette mere energirigtigt, og hvordan virksomhederne bidrager til at nedbringe CO2-udledningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os til at komme rundt i byerne og få en god snak og fortælle om den grønne omstilling og Masterplan2029, som skal bringe os i mål med et CO2-neutralt energisystem i 2029”, siger Allan Pilgaard-Jensen, Vicedirektør hos ProjectZero.

Nedenfor kan du se programmet for ProjectZero og Den Grønne Førertrøje Tour:

Mandag den 16. maj 
Nordborg – på parkeringspladsen foran Kvickly – klokken 15-18

Kom og se en Tour elbil fra SKODA, og samtidig får mere at vide om den grønne omstilling af persontransporten. Du kan også møde Sydtrafik, der kommer med to ambassadører, hvor du kan høre mere om den grønne, kollektive bustrafik til og fra Nordborg og til resten af Sønderborg Kommune. Kvickly vil stå og grille en ringrider og sælge øl og vand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Følg også med, når ProjectZero sender direkte web-tv fra Nordborg kl. 16:00, hvor der sættes fokus på de grønne ambassadører i Nordborg Andelsboligforening, som står sammen om den grønne omstilling i deres boligforening og hør mere om det nye ’Smart Store Supermarked’, som er på vej i Havnbjerg og så kan du få en update på det nye feriecenter som er på vej til Nordborg, hvor der arbejdes med innovative klimaløsninger og bæredygtigt byggeri.

Tirsdag den 17. maj 

Artiklen fortsætter under annoncen

Broager – på parkeringspladsen foran apoteket – klokken 15-18

Kom og oplev, hvordan en ægte tour-bil fra SKODA ser ud og få samtidig mere at vide om den nødvendige grønne omstilling af persontransporten. Du kan også få en snak med et par byrådsmedlemmer, og der er også mulighed for lidt mad og drikke når SuperBrugsen vil stå og sælger pølser og drikkevare.

Følg også med, når ProjectZero sender direkte web-tv fra Broager kl. 16:00, hvor ProjectZero snakker med Petersens Maskinfabrik, der fremstiller maskiner, som optimerer produktionen i teglværksindustrien og reducerer energiforbruget. Mød også Broager Rideklub, der har energioptimeret rideanlægget og hør mere om det grønneste fjernvarmeselskab i Danmark – Broager Fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag den 18. maj 
Blans – på parkeringspladsen lige over for købmanden – klokken 15-18

Kom og se en Tour elbil fra SKODA, og få mere at vide om den grønne omstilling af persontransporten. Du kan også møde Sydtrafik, der kommer med to ambassadører, hvor du kan høre mere om den grønne bustrafik.

Følg også med, når ProjectZero sender direkte web-tv fra Blans kl. 16:00, hvor der sættes fokus på blandt andet landbrugsmaskinerne og hvordan markbrug kan gøres mere CO2-venligt. Du kan også høre mere om, hvad et lokalvarmenet er og så snakker ProjectZero  med Danish Crown for at høre mere om, hvordan en stor virksomhed arbejder med at nedbringe deres CO2-udledning og energiforbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag den 19. maj 
Skovby – på parkeringspladsen foran Dagli’Brugsen – klokken 15-18

Kom og oplev en lokal ildsjæl der fortæller om vigtigheden af, at en landsby er i konstant udvikling når vi kigger på turisme, energi og fællesskab. Du kan også møde børnene fra Lysabild Børneunivers, som viser hvordan de ser byen om 25 år og så kommer Sydals-hallen og fortæller om deres klimarejse. Lysabild sg tænder op i grillen, hvor der vil være mulighed for at købe mad og drikke og samtidig støtte op om et godt formål.

Følg også med når ProjectZero sender direkte web-tv fra Skovby fra kl. 16:00, hvor ProjectZero ser nærmere på den grønne omstilling i ’børnehøjde’ og hør også om Sydals hallen, der fortæller om deres klima rejse der startede med et energitjek og til slut tager vi en snak med en lokal ildsjæl, der gennem mange år har arbejdet for den grønne omstilling og turisme i Skovby.

Fredag den 20. maj 
Gråsten – på torvet foran Det gamle Rådhus – klokken 15-18

Kom og se Gråsten Teglværks grønne mursten, som bidrager til at reducere både teglværkets og borgernes CO2-udledning. Du kan også se Tour elbil fra SKODA, og få mere at vide om den grønne omstilling af persontransporten samt møde Sydtrafik, der kommer og fortæller mere om den grønne, kollektive persontransport.

Følg også med, når ProjectZero sender direkte web-tv fra Gråsten fra kl. 16:00, hvor ProjectZero snakker med BHJ om deres aktive rolle i at motivere medarbejdere til at vælge et grønt transportmiddel. Du kan også høre mere om, hvordan Gråsten Teglværk er lykkedes med at nytænke og gøre mursten mere grønne. Og så kommer Nature Energy forbi og fortæller om, hvorfor og hvordan biogas skal bidrage til den grønne omstilling.

Lørdag den 21. maj 2022
Sønderborg  – parkeringspladsen på Slotskajen foran Sønderborg Slot – klokken 11-14

Foran Sønderborg Slot er der fokus på den grønne transport, som er en vigtig del af den grønne omstilling. Oplev blandt andet Tour-de-Flens karavanen, med grønne køretøjer fra både Tyskland og Danmark, der laver et pitstop på pladsen, inden de skal videre på deres rute. Sønderborg-områdets cykelentusiaster, cykelklubber og forhandlere byder på gode råd om valg af cykel, batteristørrelse, vedligeholdelse, lokale cykelruter og meget andet.

Sydtrafik kommer og fortæller om, hvordan moderne busser i Sønderborg-området tilbyder tryg, komfortabel og grøn transport og du kan også møde repræsentanter fra landsbybussen, som landdistrikterne har anskaffet, som borgere i områdets 36 landdistrikter kan booke til kollektive transport formål. Du kan også opleve en mangfoldighed af grønne elbiler, når Sønderborg-områdets forhandlere udstiller deres elbil-løsninger.

Følg også med når ProjectZero sender direkte web-tv fra Sønderborg Slot fra klokken 11:15, hvor ProjectZero får besøg af motorjournalist Jens Eilertsen fra Sønderborg Ugeavis, der fortæller mere om el-biler. Borgmester Erik Lauritzen kigger også forbi til en snak om Tour de France, IEA konferencen og hvordan Sønderborg skal vise verden den grønne vej. Sydtrafik er også med og fortæller om fremtidens grønne kollektive løsning og så kan du også møde ProjectZeros nye adm. direktør Brian Seeberg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...