ProjectZero: Virksomheder forventer grøn vækst

13. december 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Flere af de Sønderborg-virksomheder, hvis løsninger støtter ProjectZeros mål om at gøre Sønderborg området CO2-neutral, peger på, at stadig flere kunder spørger efter energirigtige løsninger. Det konstante fokus på blandt andet SønderborgNYT har gjort boligejere opmærksomme på, at der kan være god økonomi i at investere i at energirenovere deres boliger.

”Sidst på sæsonen er der kommet god gang i efterspørgslen på varmepumper. Vi ser stigende aktivitet her i 2016,” siger Jesper Carlson, driftsleder i virksomheden Thybo Køleteknik i Sønderborg i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skift de gamle vinduer og døre

Han forventer, at efterspørgslen på varmepumper – inden for både jordvarme og luft-til-luft – vil fortsætte med at stige ind i det nye år. Ifølge Jesper Carlson og andre repræsentanter fra virksomheder, hvis løsninger støtter ProjectZeros mål, har den stadige opmærksomhed på fordelene ved at mindske energiudgifterne bidraget til at øge efterspørgslen.

Ifølge tømrermester Hans Duus fra Hans Duus Tømrer-Snedkerfirma i Hørup, bruger mange af hans kunder penge på at efterisolere og få udskiftet de gamle vinduer og døre med mere energirigtige produkter.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Indsatsen fra ProjectZero har gjort, at folk er blevet mere opmærksomme på, at man kan spare penge. Siden sommerferien har vi skiftet vinduer og døre hos kunder hver dag,” siger han.

Få de gode eksempler frem

Lige som Hans Duus mener Ole Ravn, direktør i Elektrikeren, at de positive historier i lokale medier har øget bevidstheden blandt virksomheder og forbrugere om, at det kan betale sig at spare på energien. For eksempel er både virksomheder og almindelige boligejere meget bevidste om, at det fint kan betale sig at skifte til den billigere LED-belysning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også en virksomhed som AT Solar, Sønderborg, har i løbet af 2016 gennemført en række større opgaver med at opsætte solceller på blandt andet boligforeninger som SØBO i Sønderborg og DANBO i Nordborg. Direktør Nicolai F. Andreasen finder det vigtigt, at ProjectZero fortsætter indsatsen for at fastholde opmærksomheden på fordelene ved at anvende grønne løsninger.

”Vi skal fortælle de gode historier med de nye tiltag, der kommer hele tiden. Når vi for eksempel i lokalområdet får et batterianlæg, der kan opbevare strømmen fra solceller vil det være en god ide at få den historie ud,” siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...