Projekt skal sikre bedre styr på medicin hos beboere i Botilbud Hertughaven

9. februar 2018 Augustenborg

I samarbejde med Apotekerforeningen gennemføres der i år et projekt, hvor beboere i Botilbud Hertughaven lærer om betydningen af, at de tager de rette medicindoser til rette tid.

Sønderborg Kommune skriver i en pressemeddelelse, at målet er at øge borgernes sundhed.

Farmaceuter fra Jernbaneapoteket i Sønderborg bidrager med viden om medicin og undervisning, som både medarbejderne og beboerne i Hertughaven får glæde af.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er helt afgørende, at mennesker med psykiske lidelser tager den ordinerede medicin og gør det på de aftalte tidspunkter. Jeg håber, at vi opnår, at borgerne får en forståelse for, at det er vigtigt, at de tager omsorg for sig selv”, siger formand for Social- og Seniorudvalget Preben Storm.

Botilbuddet Hertughaven har 36 beboere med psykiske lidelser. Mange har samtidig et misbrug, som forstærker behovet for, at deres medicin indtages stabilt. Sker det ikke, så opstår nemt konflikter med personalet og med de andre beboere.

Helt konkret betyder projektet, at de gængse medicintyper gennemgås i dialog med beboerne og personale, så alle får mere viden om virkning og bivirkninger.

Der skal udvikles og forankres en systematisk proces for håndtering af medicinen, og personalet skal lære lovgivningen for medicin at kende.

Endelig er det også et mål, at beboerne i processen i højere grad vil ønske at tage hånd om deres egen sundhed ved bl.a. at huske at tage medicinen til rette tid.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk