Projekt skal sikre bedre styr på medicin hos beboere i Botilbud Hertughaven

9. februar 2018 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

I samarbejde med Apotekerforeningen gennemføres der i år et projekt, hvor beboere i Botilbud Hertughaven lærer om betydningen af, at de tager de rette medicindoser til rette tid.

Sønderborg Kommune skriver i en pressemeddelelse, at målet er at øge borgernes sundhed.

Farmaceuter fra Jernbaneapoteket i Sønderborg bidrager med viden om medicin og undervisning, som både medarbejderne og beboerne i Hertughaven får glæde af.

”Det er helt afgørende, at mennesker med psykiske lidelser tager den ordinerede medicin og gør det på de aftalte tidspunkter. Jeg håber, at vi opnår, at borgerne får en forståelse for, at det er vigtigt, at de tager omsorg for sig selv”, siger formand for Social- og Seniorudvalget Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Botilbuddet Hertughaven har 36 beboere med psykiske lidelser. Mange har samtidig et misbrug, som forstærker behovet for, at deres medicin indtages stabilt. Sker det ikke, så opstår nemt konflikter med personalet og med de andre beboere.

Helt konkret betyder projektet, at de gængse medicintyper gennemgås i dialog med beboerne og personale, så alle får mere viden om virkning og bivirkninger.

Der skal udvikles og forankres en systematisk proces for håndtering af medicinen, og personalet skal lære lovgivningen for medicin at kende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig er det også et mål, at beboerne i processen i højere grad vil ønske at tage hånd om deres egen sundhed ved bl.a. at huske at tage medicinen til rette tid.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...