Projektet “Fra flygtning til faglært” skal hjælpe industrien

3. januar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Dansk Industri forudser, at i 2025 vil industrien i Syddanmark mangle 7.100 faglærte. Det er især inden for fagretningen “Strøm og elektronik”, der kommer til at mangle fagligt dygtige medarbejdere.

Samtidig er der i Sønderborg mange unge flygtninge, som gerne vil integreres og har interesse og talent inden for det tekniske område.

Det er derfor en oplagt mulighed at tage udgangspunkt i virksomhedernes kommende behov og samtidig bruge disse unge menneskers talenter og guide dem til at tage en teknisk uddannelse, hvor muligheden for job er meget stor i fremtiden, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har Integrationscentret med deltagelse af nogle af områdets virksomheder, taget initiativ til en brancherettet indsats “Fra flygtning til faglært”, som gennem en fokuseret indsats skal gøre 12-16 flygtninge til lærlinge med hovedvægten lagt på fagene industritekniker, automatiktekniker samt elektronikfagtekniker.

Sammen med virksomhederne har Integrationscentret screenet, testet og udvalgt 16 kandidater til projektet. De er blevet testet i sprog og matematik og har gennemgået en team- og personlighedstest. De har desuden været igennem seks uger intensivt sprog- og matematikforløb på VUC Syd og et praktikforberedelseskursus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek Jensen, formand for arbejdsmarkedsudvalget, ser rigtig mange gode perspektiver i projekt “Fra flygtning til faglært”.

”Virksomhederne har brug for faglært arbejdskraft og vi har mange unge og kompetente flygtninge, der rigtig gerne vil have en god uddannelse, så de kan få et godt job. Det er godt for integrationen, og det er godt for virksomhederne”, siger Jan Prokopek Jensen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. maj 2021 Sport, Nordborg

Egen UI tabte i Give

10. maj 2021 Sport

Efter to sejre i sæsonens første to kampe måtte fodboldspillerne fra Egen UI i lørdags rejse hjem fra Give efter sæsonens første nederlag. “Give vandt kampen med 3-0 på en dag, hvor Egen havde en typisk off-day for hele holdet”, siger hjælpetræner Søren Vinther. “Men vi er klar igen næste lørdag, hvor vi skal møde […]

Læs mere...