ProMusica-koncert krydret med romantiske toner

20. januar 2019 Kultur

Velkommen til ProMusica-koncerten, der er helt, som den plejer at være – altså med ændringer i programmet. Denne gang fordi vores sopran har mistet stemmen, så hende håber vi at have med en anden gang.

Sådan lød velkomsten søndag eftermiddag fra Mihaela Oprea, som derefter også bød velkommen til David Moosmann, der spiller violin og med sig havde han Sergej Leypson, som satte sig ved flygelet.

“David Moosmann er en af mine elever og i dag er han på konservatoriet i Lübeck”, sagde Mihaela Oprea.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter de to første musikere var det Thomas Jensen, der trådte frem på scenen i Alsion med sin fløjte og pianisten Frode Steengaard.

“Vi vil blandt andet spille musik af Schumann, som havde hustruen Klara – og et år skrev han tre romantiske stykker til hende i anledningen af julen”, sagde Thomas Jensen.

Anden halvleg

Efter pausen, hvor koncertgæsterne fik forsynet sig med kaffe og kage i cafeen, var det toner af Vivaldi, der skulle nydes – og det var Catarina Zeh, der spillede fagot i Vivaldis Fagotkoncert

Artiklen fortsætter under annoncen

Catarina Zeh fik flere flotte bifald efter sin præstation og efter klapsalverne kom Alexandru Radu og Mihaela på scenen med deres violiner.

Det var en rigtig god idé, fordi eftermiddagen skulle rundes af med Johan Sebastian Bachs dobbeltkoncert for to violiner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk