Promusica-koncert med tidligere basunist fra Sønderjyllands Symfoniorkester

16. september 2019 Kultur

Mihaela Oprea fra Sønderjylland Symfoniorkester er en af flere, der arrangerer de populære Promusica-koncerter i Alsion, hvor sønderborgensere kan få en gratis, klassisk koncertoplevelse.

Den første koncert i efteråret er den 29. september klokken 15, hvor en tidligere anden basunist fra symfoniorkestret vender tilbage til Sønderborg for en enkelt dag.

“Det er Yu Tamaki Hoso, som forlod Sønderjyllands Symfoniorkester og fik en international karriere. Og det er jo dejligt, når musikere rejser ud og får succes”, sieger Mihaela Oprea til SønderborgNYT. Hun glæder sig til at præsentere den tidligere kollega i Alsion, hvor han har sin pianist, Ayano Jo, med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er Yu Tamaki Hoso, der selv har ønsket at komme til Alsion og spille den første koncert på sin verdensturné”, siger Mihaela Oprea.

Lyt især til disse stykker

Mihaela Oprea siger videre, at man især skal lægge mærke til Larsson: Basun Concerting og Ito: Sonata, hvor sidstenævnte får verdenspremiere.

“Desuden opføres Aransky: Piano Trio nr. 1 for første gang med basun i stedet for cello”, siger Oprea.

Mihaela Oprea og flere musikere fra Sønderjylland Symfoniorkester spiller med i Promusica-koncerten – og Café Alsion står klar med kaffe og kage, der sælges i pausen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 Sønderborg, Frivillige

Mette Ingwersen gav Netværkshuset en musik-oplevelse

26. oktober 2021 Sønderborg

Tirsdag eftermiddag skulle Silas Holst have været gæst ved Netværkshusets arrangement Broager Sparekasse Skansen ved et arrangementet er for alle, der har demens inde på livet. Enten ved selv at være ramt af sygdommen eller ved at være pårørende til en, som er det. Silas Holst er – udover at være danser – ambassadør for […]

Læs mere...