Psykiatri: Regionen holder udredningstiden

9. februar 2015 Samfund

Region Syddanmarks udredningsret for psykiatriske patienter har et års fødselsdag. Seneste fakta viser, at psykiatrisygehuset udreder henholdsvis 99 pct. og 97 pct. af børn og unge samt voksne inden for det fastsatte mål på 30 dage.

Langt de fleste patienter, der henvises til Psykiatrien i Region Syddanmark, udredes inden for 30 dage. Dermed overholder syddansk psykiatri den udredningsgaranti, som regionsrådet besluttede at indføre fra januar 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådets mål er, at 90 procent af patienterne skal udredes inden for 30 dage. Seneste opgørelse viser, at psykiatrisygehuset udreder 99 pct. af de henviste børn og unge til tiden. På voksenområdet er tallet 97 pct.

Carl Holst ligestiller psykiske og fysiske sygdomme.

Carl Holst ligestiller psykiske og fysiske sygdomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst glæder sig over, at det med en stor indsats fra medarbejderne i psykiatrisygehuset er lykkedes at komme i mål:

“I Region Syddanmark arbejder vi hårdt på at sidestille patienter med psykisk sygdom med fysisk syge patienter. Senest er der fra nationalt hold afsat økonomiske midler til området, og fra regionsrådets side har vi tilført psykiatrisygehuset midler til både medarbejdere og forskning. Hurtig udredning, så ingen skal vente længe i uvished, er en vigtig del af indsatsen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den hurtige udredning gør en stor forskel for patienter og pårørende. Det glæder vi os over. Og så er naturligvis stolte over, at det er lykkedes for medarbejderne at udrede næsten alle patienter inden for 30 dage”, siger sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov fra Psykiatrien i Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...