Psykisk syge giver Amaliehaven en gang kulør

29. januar 2015 Uncategorized

Væksthusets malerhold udstiller deres fineste værker på plejecenteret Amaliehaven i Augustenborg. Der er fri adgang til udstillingen, som omfatter 71 malerier, der kan ses – og købes – frem til 27. februar 2015.

Forleden holdt Væksthusets malerhold fernisering. Arrangementet var godt besøgt, hvilket blandt andet skabte rollatortrængsel på de ellers så lyse og rummelige gange på Amaliehaven.

Malerholdets deltagere overrækker deres fælles værk til psykiatrichef Helle Schulz. Fra venstre: Lone, Louise, Susanne, Marlene (værkstedsassistent), Nicolai og til sidst psykiatrichef Helle Schulz

Malerholdets deltagere overrækker deres fælles værk til psykiatrichef Helle Schulz. Fra venstre: Lone, Louise, Susanne, Marlene, Nicolai og til sidst psykiatrichef Helle Schulz

Malerholdet er et tilbud i Socialpsykiatriens aktivitets- og udviklingscenter som hjælper borgere med psykiske lidelser.

Som en del af festlighederne fik Sønderborg Kommunes psykiatrichef Helle Schulz overrakt et farvestrålende maleri i en pil-skæv ramme.

“Rammen er bevidst lavet lidt skæv for at symbolisere, at der skal være plads til alle, også selvom vi er lidt skæve. Vi skal ikke alle sammen passe ind fine lige rammer”, fortalte værkstedsassistent Marlene Jørgensen.

Maleriet er malet af alle brugere på holdet som et fælles projekt under kyndig vejledning af Marlene Jørgensen, der selv har malet i 24 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskellighed sætter kulør på tilværelsen

Psykiatrichef Helle Schultz blev rigtig glad for billedet og især for den symbolik, der gemmer sig i de mange forskellige farver, som hun mener, er med til at sætte kulør på tilværelsen.

Ferniseringen var godt besøgt og det skabte rollator- og kørestolstrængsel.

Ferniseringen var godt besøgt og det skabte rollator- og kørestolstrængsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

På malerholdet oplever borgerne, at der opstår en fællesskabsfølelse, og at de ikke er alene med deres følelser og usikkerhed. De lærer at slippe kontrollen, kommer på glatis, og får aha- og succesoplevelser.

“Jeg forsøger via malerkunsten at give borgeren mod på at turde tro på sig selv og overskride grænser. De finder ind til det, der giver glæde, energi og lyst. Min tanke er, at de gennem den kreative proces bliver i stand til at opnå forandringer i eget liv”, siger Marlene Jørgensen, som tydeligvis brænder for sit arbejde med borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...