Publikumsvenligt landevejsløb i og omkring Kirke Hørup

20. september 2018 Kultur

Sønderborg Cykle Klubs årlige landevejsløb, ”Fri BikeShop – Sønderborg Løbet 2017” finder i år sted søndag den 30. september. Løbet foregår som tidligere år i  og omkring Kirke Hørup. I alt forventes det at omkring 700 cykelrytter stiller til start, idet løbet er sæsonafslutning for den danske sæson plus finalen i Extreme Cuppen. En cup over 7 afdelinger kørt i september måned i A-, H40 og H50-klassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da VM for herrer i cykling køres samtidigt i Innsbruck, vil der i målområdet ved Kirke Hørup Savværk og Pallefabrik være opstillet en storskærm, så tilskuere både kan følge den danske sæsonafslutning og VM løbet fra Innsbruck, skriver cykleklubben til SønderborgNYT.

Løbene i og omkring Kirke Hørup vil foregå i tidsrummet 8.00 – 16.15, VM-løbet på storskærmen er i tidsrummet 9.40 – 16.40.

Lokale ryttere

Hele dagen vil der være ryttere fra Sønderborg Cykle Klub konkurrerende på ruten. I flere af klasserne vil der være en god chance for podieplaceringer. Efter Jesper Atermanns nylige sejr i Odder er der måske lagt op til en gentagelse i C-klassen.

Ruten

Løbet foregår på en kort 8,6 km rundstrækning, der vil være ensrettet med uret rundt – Kirke Hørup – Lambjerg – Mjang – Majbøl – Kirke Hørup. Den eneste vej, som ikke er ensrettet, er de 600 meter på Mommarkvej. Der køres distancer fra 17,2 km for U11-klassen til 129 km. – 15 omgange – for A-klassen, så rytterne kommer tit forbi målområdet ved savværket i Kirke Hørup, så løbet er publikumsvenligt.

A-klassen kører i tidsrummet 10.55 – 13.52.

En lang og spændende dag med fuld aktivitet med tre felter samtidigt på ruten venter samt et spændende VM løb fra Innsbruck på storskærm.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk