Rådgivning til kræftramte og pårørende i Sønderborg

17. marts 2016 Samfund

Fire timer hver uge vil en professionel rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse være til stede i Sundhedscentret i Sønderborg for at rådgive kræftramte, pårørende og efterladte. Aftalen er foreløbig indgået for et år.

Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har netop godkendt samarbejdsaftalen, som vil styrke rehabiliteringsindsatsen over for kræftramte borgere. Sundhedscentret tilbyder i forvejen forebyggelsesindsatser til alle borgere med en kronisk sygdom, som har brug for støtte og vejledning til at tackle livet med en kronisk sygdom, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helge Larsen er glad for, der kommer et tilbud til mennekser, der er hårdt ramt.

Helge Larsen er glad for, der kommer et tilbud til mennekser, der er hårdt ramt.

Med samarbejdsaftalen får den indsats mere pondus, idet Sønderborg Kommune sikrer et tilbud, der er målrettet kræftramte. Tilbuddet indeholder individuel psykosocial rådgivning med fokus på den enkelte patient og vedkommendes ressourcer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra midten af 2014 til midten af 2015 har Sundhedscentret haft ca. 30 borgere med en kræftdiagnose i et forebyggelsesforløb. Det nye samarbejde får den positive konsekvens, at flere kræftramte- i deres nærområde – kan få råd og vejledning i at tackle livet med en kræftdiagnose.

”Vi ved, der er flere kræftpatienter end dem, Sundhedscentret hidtil har hjulpet, som kunne bruge råd, vejledning og rehabiliterende forløb. Vi vil også gerne tilgodese deres pårørende og evt. efterladte bedre med støtte, rådgivning og konkrete kursustilbud. Derfor er jeg glad for, at vi har fået en aftale med Kræftrådgivningen i Aabenraa om, at de kommer til Sønderborg en gang hver uge, så vores borgere ikke skal køre langt i en periode, hvor de i forvejen er sårbare på grund af sygdom. Jeg tror flere vil tage imod et tilbud, når det ligger tæt på deres hjem, siger formand for sundhedsudvalget Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdsaftalen løber i første omgang fra 1. maj i år til 30. april 2017. Den evalueres ved årsskiftet for at vurdere, om den skal forlænges. Kræftrådgivningen drives af Kræftens Bekæmpelse, der allerede har gode erfaringer med lokale, ugentlige rådgivninger i fx Haderslev og Kolding. Rådgivningssamtaler kan i særlige tilfælde aftales i borgeres eget hjem.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...