Rapport: Alssund Børne- og Ungdomscenter dårligt ledet

18. juli 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommune har modtaget et skærpet tilsyn og påbud på Alssund Børne- og Ungdomscenter, afdeling Skoven. Kommunen tager straks fat på en plan for at forbedre forholdene.

Det er Socialtilsyn Syd, som i forbindelse med en fornyet godkendelse af det driftsorienterede tilsyn af Alssund Børne- og Ungdomscenter har besluttet, at tilbuddet i en periode på tre måneder skal være underlagt et skærpet tilsyn. Inden for de tre måneder skal der være udarbejdet en genopretningsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karen Damm har længe vidst, at der noget at komme efter på Alssund Børne- og Ungdomscenter.

Karen Damm har længe vidst, at der noget at komme efter på Alssund Børne- og Ungdomscenter.

Socialtilsynet finder, at målgruppen skal beskrives mere klart, og at de pædagogiske teorier, metoder og udviklingstiltag skal dokumenteres tydeligere. Politikker, procedurer og beredskabsplaner skal opdateres, være kendt af alle medarbejdere og være implementeret i praksis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktør for Børn og Uddannelse, Jette Østergaard, siger i forbindelse med påbuddet:

– Vi tager det meget alvorligt. Vi kan konstatere, at der er peget på mangler organisatorisk og ledelsesmæssigt, og det skal vi ha’ rettet op på. Vi vil se på både  de ledelsesmæssige og pædagogiske kompetencer, der skal til for at rette . Vi vil også se på den daglige praksis i tilbuddene.

Endelig sker der noget

Tidligere byrådsmedlem Karen Damm, Alssundlisten er glad for, at forholdene på Alssund Børne- og Ungdomscenter endelig kommer frem i lyset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligesom flere andre, så har hun kendt til de mange fejl og den store laden-stå-til på stedet gennem længere tid. Og hun har vedholdene – både i sin tid i Byrådet og efter – forsøgt at råbe den tidligere formand for Børn og Uddannelsesudvalget op, så både Alssund Børne- og Ungdomscenter samt forvaltningen, der har ansvaret for stedet, blev set efter i sømmene.

– Jeg har på det seneste haft samtaler med forvaltningen og borgmesteren. Alle ved, at der er meget galt på stedet – og undres over, at der blev sendt et to-cifret millionbeløb tilbage til kommunekassen. Men ingen gjorde noget, siger Karen Damm.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis det ikke fortsat skal være børnene, der betaler prisen, så skal der laves en uvildig undersøgelse af hele området plus forvaltningen, siger Karen Damm.

– Nu er den afdeling på stedet, der hedder Skoven blev kigget efter i sømmene. Nu må Byrådet sikre, at hele området bliver endevendt gennem en uvildig undersøgelse, siger Karen Damm til Sønderborg Nyt. Flere ansatte på Alssund Børne- og Ungdomscenter har fortalt forvaltningen om forholdene, men der blev ikke lýttet.

Men det seneste tilsyn, der bekræfter det, som er sagt gennem mange måneder, får altså sat skub i tingene.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2022 Kultur, Sønderborg

Symfoniorkestrets musikchef fortæller om Bachs berømte Juleoratorium

27. november 2022 Kultur

Lyt med, når Sønderjyllands Symfoniorkesters musikchef Nikolaj Andersen på biblioteket i MultiKulturhuset onsdag klokken 17 fortæller om det berømte Juleoratorium af Bach, der lige siden midten af 1900-tallet har været et af de mest opførte og elskede musikværker. For mange er det en fast tradition at høre værket i juletiden, skriver biblioteket Værkets tekst og […]

Læs mere...