Regeringens udspil om at fremrykke byggerier kan hjælpe Sønderborg

26. marts 2020 COVID-19

Dansk økonomi står i øjeblikket i en ekstraordinær svær situation som følge af COVID-19. Det stiller krav til, at alle dele af den private og offentlige sektor bidrager til at understøtte danske virksomheder og lønmodtagere.

Regeringen har derfor indgået aftaler med KL og Danske Regioner, som på kort sigt skal medvirke til at holde hånden under dansk økonomi og de danske lønmodtagere.

Regeringen vil derfor ekstraordinært i 2020 sætte kommunerne og regionerne fri af det aftalte anlægsloft mellem regeringen, KL og Danske Regioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at kommunerne og regionerne får fri mulighed for at fremrykke investeringer, som kan sættes hurtigt i gang og som udgangspunkt afsluttes i 2020.

“Der nogle af de ting, som er i pakken fra regeringen, som vi kan bruge her i Sønderborg og jeg tænker, der er nogle børnehavebyggerier, som kan fremrykkes og det kan byggeriet af Verdensmålcentret på Kær Vestermark også – og vi kan sætte gang i udviklingen af Nordals”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men inden det kan ske, så skal Byrådets medlemmer have en debat om, hvad der skal ske.

“De byggeplaner, som er planlagt til i år, dem har vi speedet op”, siger borgmesteren.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...