Region Syddanmark vil have flere penge

5. februar 2015 Politik

Region Syddanmarks udgifter til ny dyr medicin stiger mere end forventet i 2015, og derfor vil regionen i dialog med regeringen om, hvordan der kan skabes balance i økonomien.region

Udgifterne til ny dyr medicin – både på de syddanske sygehuse og hos de praktiserende læger – stiger langt mere end forudsat i økonomiaftalen for 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at Region Syddanmark kommer til at mangle finansiering for omkring 200 mio. kr. i 2015. En mindre del af de manglende penge er allerede fundet i kraft af det sparekatalog på 120 mio. kr., som regionsrådet vedtog sammen med regionens budget for 2015.

Region Syddanmarks forretningsudvalg har torsdag drøftet udfordringerne for regionens økonomi, og har derfor besluttet at gå i dialog med regeringen.penge

“Udgifterne til ny dyr medicin er steget meget mere end regeringen forudså, da vi indgik økonomiaftalen sidste sommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil vi gå i dialog med regeringen om her i foråret. Hvis vi skal have mulighed for at overholde økonomiaftalen, kan jeg ikke forestille mig andet end, at regeringen er lydhør”, siger regionsrådsformand Carl Holst i en pressemeddelelse.

“En løsning kunne være, at vi får mulighed for at bruge nogle af de penge, som regeringen afsatte i finansloven til sundhedsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En anden mulighed kunne være, at vi finder en løsning, når vi mødes til økonomiforhandlingerne om næste års økonomi”.

Regionsrådet i Region Syddanmark vil tage en bredere drøftelse af regionens økonomiske udfordringer på et budgetseminar i marts måned.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...