Regionen sender ambulancekørslen i udbud

5. april 2014 Erhverv

Region Syddanmark ønsker, at flere forskellige firmaer byder ind på opgaven med at køre ambulancer. Derfor har regionen delt det udbud, som netop er sendt ud, op i fire geografiske områder.politi1

De fire geografiske områder svarer til dækningsområderne for Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland. Udbuddet omfatter både ambulancekørsel, kørsel med akutlægebiler og akutbiler og liggende patienttransport. Der er tale om en ti-årig kontrakt pr. område med begyndelse 1. september 2015, og med mulighed for at afslutte kontrakten efter fem år. I dag har Falck opgaven med at køre alle ambulancer i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ved, at andre end Falck er interesserede i at køre ambulancerne i Region Syddanmark. For at gøre udbudsmaterialet så præcist som muligt har vi nemlig haft en forberedende snak – en såkaldt teknisk dialog – med fem interesserede firmaer. Her har de haft mulighed for at kommentere vores udbudsmateriale, som vi derefter har rettet til, siger Thyge Nielsen (V), formand for Region Syddanmarks præhospitalsudvalg.

Samme serviceniveau

Regionsrådet har fastsat, at det nuværende serviceniveau på ambulancekørslen skal fortsætte. Det vil sige, at ambulancen skal rykke ud lige så hurtigt som i dag.  Serviceniveauet i form af gennemsnitlige responstider på en kørsel med blå blink er i dag på 7,9 minutter på Fyn, 8,6 minutter i Sydvestjylland, 9,8 minutter i Sønderjylland og 7,9 minutter i Trekantområdet. Og det er disse tider, der også skal opfyldes efter 1. september 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbuddene skal være Region Syddanmark i hænde senest 6. juni 2014.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...