Regionsmesterskab: Hele 37 medaljer til svømmerne fra Sønderborg

28. marts 2022 Sport
Sønderborg-svømmere. Pressefoto
Sønderborg-svømmere. Pressefoto

Otte svømmere fra Svømmeklubben Sønderborg deltog forleden i et meget vellykket stævne i Odense: Regionmesterskab for Region Syd på den lange bane – det vil sige 50 meter pool. For de yngste svømmere var det første gang de kunne konkurrere på lang bane. Svømmere fra Sønderborg træner til dagligt i 25 meter pool og kun i forbindelse med træningslejre har de mulighed for at øve sig på den lange bane, skriver svømmeklubben.

Det regnede alligevel med medaljer og der blev sat et hav af personlige rekorder! Svømmerne fra Sønderborg vandt i alt 24 guldmedaljer, otte sølvmedaljer og fem af bronze, som giver det største antal medaljer per svømmer blandt alle deltagende klubber fra Region Syddanmark. Svømmerne startede i alle stilarter: Butterfly, rygcrawl, bryst, crawl samt medley, som er en kombination af disse. Der blev svømmet distancer på 50, 100, 200 samt 400 meter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den yngste svømmer, Nikoline Frederike Axelsen,årgang 2010, stillede op til seks løb, vandt fem af dem og fik en 2. plads i det sjette. Blandt de mere erfarne svømmere, stod Kalina Gamisheva, årgang 2008, på den øverste podieplads i alle hendes løb og tog seks guldmedaljer med hjem. I samme årgang fik Lotta Træger en guldmedalje, tre sølv og en bronze.

Hos drengene årgang 2009 vandt Mikkel Fangel Christensen tre guld, et sølv samt to bronze. Hans jævnaldrende Niclas Petersen tog to guldmedaljer og to sølvmedaljer med hjem. Oliver Küttel, samme årgang, svømmede sig til to guld og en sølv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de ældste drenge, årgang 2007, vandt Boris Gamishev fem af de seks løb han startede i. I samme årgang svømmede Jacob Prytz sig til to bronzemedaljer.

Svømmeklubben Sønderborg præsterede bedst i konkurrencen om de mest alsidige svømmere: Der var nemlig fem svømmere, der fik en pokal med hjem, for den mest alsidige årgangssvømmer. Nikoline, Kalina og Niclas blev nr. 1 i deres årgang, Lotta og Mikkel blev nr. 2 i deres årgang og Boris blev nr. 3.

Der var en rigtig god stemning i svømmehallen og alle vores svømmere har ydet en super indsats i kamp mod de bedste svømmeklubber fra Regionen. Den store succes ville ikke være muligt uden elitetrænere: Stefka Alexieva og Nikolay Ganishev, som gennem årene har medvirket til, at en lille klub fra Sønderborg kan konkurrere med de store svømmeklubber fra hele Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svømmeklubben Sønderborg står for at arrangere Regionsmesterskabet på hjemmebane til efteråret. Både svømmere og trænere drømmer om at kunne træne og konkurrere herhjemme på langbane en dag, hvis projektet om en 50 meter pool i Sønderborg bliver til virkelighed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...