Regnskab med plus i Sønderborg Kommune

5. maj 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmester Erik Lauritzen er mere end tilfreds med, at Sønderborg Kommune kan sende et rigtigt godt regnskab afsted til revisorerne.images

“Jeg er glad for, vi leverer et solidt regnskab. Vores serviceområder har ramt som budgetteret og vi har leveret den service, som vi havde planlagt”, siger borgmesteren på onsdagen byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil også udtrykke min anerkendelse til de mange medarbejdere i kommunen, som bestemt har del i resultatet”, siger han.

“Det gode resultat betyder, at skulle forhandlingerne mellem KL og regeringen blive værre end vi forventer, så har vi noget at stå imod med”.

Venstre roser også

“Man skal aldrig være ked af et godt regnskab og det er da dejligt at se, at den økonomiske politik, som vi indførte i sidste valgperiode virker”, siger Peter Hansen fa Venstre.

“I kommunen kan vi ikke give medarbejderne en bonus, men vi kan give skatteborgerne en skattelettelse”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre synes, det er ærgerligt, der ikke kan tales om skattelettelser, når nu det har vist sig, at skattestigningen ikke var nødvendig.

Pengetank som Joakim von Ands

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti var ikke i byrådet, da skattestigningen blev besluttet.

“Men nu kan jeg se, vi har en pengetank som Joakim von Ands og det siger mig, at vi enten bruger for få penge eller at vi ikke skulle have krævet dem”, siger Stefan Lydal og bakker dermed op om Venstres forslag om en borgerrettet skattebonus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren siger til Stefan Lydal, at der næste år bliver brugt 350 millioner kroner fra “reserven”. Altså er det ikke tanken at samle penge sammen bare for at have dem.

Ingen må mangle

“Enhedslisten støtter selvfølgelig at kommunen har en god økonomi – og vi skal have penge i reserve, for med den regering, så ved vi aldrig”, siger Marianne Raarup, der vikarierede for Anders Brandt.

“Det er vigtigt for Enhedslisten, der ikke er nogen borgere, der mangler noget”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

De Konservative står last og brast med flertalsgruppen.

“Men vi mener naturligvis, at penge ligger bedst i borgernes lommer, men den tager vi ved budgetforhandlingerne”, siger Ole W. Stenshøj.

Afdrag på gælden

Fælleslistens Aase Nyegaard giver, som Venstre gjorde, udtryk for, at det er dejligt, at den økonomiske politik fra hendes borgmestertid virker.

“Og har vi overskud, så kan vi afdrage på vores gæld. Ganske som enhver boligejer ville gøre”, siger hun.

“Så vil jeg også lige sige, at Fælleslisten er imod omprioriteringsbidraget og den sag må de partier med forbindelser til Christiansborg gøre noget ved”, siger den tidligere borgmester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti husker byrådet på, at samtlige medlemmer har del i den fremdrift og udvikling, der har været det seneste år.

“Og det at vi har en sund økonomi gør det jo endnu bedre”, siger han.

Velfærd eller skattelettelser

“Hvor er det dejligt at høre, at de fleste af os hellere vil velfærd end skattelettelser, fordi vi så kan give borgerne pengene igen – ikke i skattelettelser – men i service”, siger Socialdemokraternes Preben Storm.

 

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...