Rejsesygesikringen ophæves af Folketinget

17. februar 2014 Uncategorized

Hvis du bliver syg i udlandet, kan du fra 1. august ikke længere få dækket dine udgifter til læge- eller hospitalshjælp med det gule sundhedskort.

Blåt sygesikringskort.

Blåt sygesikringskort.

Hidtil har du kunnet bruge det gule sundhedskort i alle EU-lande samt Færøerne, Grønland, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein på stort set samme måde som i Danmark. Men det er ved at være slut, for Folketinget har besluttet at ophæve den offentlige rejsesygesikring fra 1. august i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du have dækket dine udgifter i udlandet efter 1. august, skal du derfor i stedet bestille et EU-sygesikringskort, også kaldet det blå kort.

Sygdom kan alligevel koste

Vær opmærksom på, at det blå kort ikke dækker alle udgifter i udlandet. Med det blå kort får du dækket udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som borgerne i det land, hvor du bliver syg.

Med andre ord: Hvis landets egne borgere skal betale for en bestemt ydelse, skal du også betale, selv om du har det blå kort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye blå EU-kort ikke dækker nogen form for transport ej heller ambulancetransporten.

Tryg løsning

Vil du helt undgå egenbetaling i udlandet, kan du tegne en privat rejseforsikring, som mange gør, når de rejser i lande uden for EU.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...