Rejsesygesikringen ophæves af Folketinget

17. februar 2014 Uncategorized

Hvis du bliver syg i udlandet, kan du fra 1. august ikke længere få dækket dine udgifter til læge- eller hospitalshjælp med det gule sundhedskort.

Blåt sygesikringskort.

Blåt sygesikringskort.

Hidtil har du kunnet bruge det gule sundhedskort i alle EU-lande samt Færøerne, Grønland, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein på stort set samme måde som i Danmark. Men det er ved at være slut, for Folketinget har besluttet at ophæve den offentlige rejsesygesikring fra 1. august i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du have dækket dine udgifter i udlandet efter 1. august, skal du derfor i stedet bestille et EU-sygesikringskort, også kaldet det blå kort.

Sygdom kan alligevel koste

Vær opmærksom på, at det blå kort ikke dækker alle udgifter i udlandet. Med det blå kort får du dækket udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som borgerne i det land, hvor du bliver syg.

Med andre ord: Hvis landets egne borgere skal betale for en bestemt ydelse, skal du også betale, selv om du har det blå kort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye blå EU-kort ikke dækker nogen form for transport ej heller ambulancetransporten.

Tryg løsning

Vil du helt undgå egenbetaling i udlandet, kan du tegne en privat rejseforsikring, som mange gør, når de rejser i lande uden for EU.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...