Rekord: Flere søger ind på videregående uddannelser

6. juli 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Søgningen til de videregående uddannelser har i år endnu en gang slået rekord. Således har 91.231 søgt optagelse på en videregående uddannelse i 2014, viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.alsion

91.231 har søgt optagelse på en videregående uddannelse i 2014. Det er det højeste antal ansøgere nogensinde med en stigning på fire procent i forhold til ansøgertallet sidste år, der lød på 88.040.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se på job-chancen

Selv om ansøgertallet stiger, påpeger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen vigtigheden i, at ansøgerfeltet søger de rigtige uddannelser, der i sidste ende skal munde ud i et job, når studiet er færdiggjort.

– For at kunne beholde og udvikle vores stærke danske velfærdssamfund kræver det, at vi uddanner til fremtiden. Uddannelserne skal passe til det arbejdsmarked og det samfund, der venter vores unge, siger Sofie Carsten Nielsen i en skriftlig kommentar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Først søndag bliver det ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjort, hvordan ansøgertallet fordeler sig på de forskellige uddannelser.

Allerede nu melder flere professionshøjskoler dog, at flere har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen, pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen. Til gengæld er der et markant fald i ansøgere til læreruddannelsen.

Sidste frist

Lørdag klokken 12 var det sidste frist for spirende studerende til at søge ind på kvote 1, hvor der optages på baggrund af karakterer.

Artiklen fortsætter under annoncen

49.300 ansøgere valgte at sende ansøgningen af sted inden 15. marts i år, hvor fristen for at blive optaget via kvote 2 udløb. Det betyder dog ikke, at alle knap 50.000 ansøgninger er kvote 2, for man kan sagtens sende en kvote 1-ansøgning af sted tidligt på året.

Alle får at vide, om de har fået deres drømmestudie 30. juli.

Sidste år søgte 88.537 håbefulde ansøgere ind på landets videregående uddannelser.

20.704 fandt et afslag i postkassen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...