Rendbjerg Favn – et selvstændigt aflastningshjem

9. januar 2020 Broager

Rendbjerghjemmet har sagt farvel til driftsaftalen med Sønderborg Kommune og står nu på egne ben. Stedet er et aflastningstilbud, hjem og STU for børn, unge og voksne med fysiske og pykiske funktionsnedsættelser.

Skridtet til selv at bestemme markeres desuden af et navneskift til Rendbjerg Favn og også et nyt logo.

Torsdag blev der holdt en reception i anledning af de nye tider og blandt gæsterne var Henrik Zacho, der har et barn, som bruger Rendbjerg Favn. Han har været med til at finde husets nye navn og han har tegnet Rendbjerg Favns logo.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som forældre er det vigtigt, at I er her og tager Jer af vores børn og også at I forstår dem”, sagde han og fortsatte:

“I favner højt og I favner alle grupper og vi kommer og afleverer vores børn et trygt sted”.

Uhyggeligt hus

“Udefra er huset uhyggeligt og det kunne sagtens være med i en gyserfilm. Men kun til man træder indenfor”, sagde Henrik Zacho og fortæller derefter om Rendbjerg Favns logo.

“Jeg er glad for, jeg blev tilbudt opgaven og udfordringen var at få navnet og logoet til at udstråle alt det, som I rummer og selvfølgelig er der lilla hænder, som viser pædagogerne i logoet”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Friheden skal bruges

Når bestyrelse og ledelse på Rendbjerghjemmet har arbejdet på at komme ud af aftalen med kommunen, så er forklaringen ifølge forstanderen enkel:

“Vi vil lave flere tilbud og ha’ mere frihed”, siger Katharina, som er forstander. Hun fortæller, at Rendbjerg Favn så også skal lave alt det, som forvaltningen i kommunen tidligere har hjulpet med.

“Nu hedder vi Rendbjerg Favn og vi kan ikke hedde andet, fordi vi har en ganske særlig ånd, der betyder, at alle gør sig umage og alle er lige vigtige”, siger forstanderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Friheden skal bruges til blandt andet at lave lørdagsklub, CoolKids og botilbud til voksne”, siger hun.

Den Hvide Dame

I hovedbygningen favnes også et spøgelse, Den Hvide Dame, der har huseret i rummene gennem 160 år.

“Hun er på banen om natten og flere mener at ha’ set hende. Men jeg kan berolige med, at hun ikke er på lønningslisten, som en blandt de 108 ansatte”, siger bestyrelsesformanden, Hanne, der håber at Rendbjerg Favn har en lys fremtid.

Rendbjerghjemmet åbnede som aflastningshjem i 1976, det første af sin slags i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du se Rendbjerg Favns hjemmeside

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...