René Sascha Johannsens ‘7 Years of Lukas Graham’ kommer snart i Kinorama

7. oktober 2020 Kultur
Lukas Graham. Pressefoto
Lukas Graham. Pressefoto

Lukas Graham er det første danske band nogensinde, der har opnået mere end en milliard streaminger på musiktjenesten Spotify – det samme gælder musikvideoen til 7 Years, der har opnået en milliard visninger på YouTube.

Musikvideoen til det nummer og flere numre fra bandet er lavet af René Sascha Johannsen, som kommer fra Sønderborg. Det er også ham, der har instrueret filmen 7 Years of Lukas Graham og fulgt bandet helt fra starten med sit kamera igennem syv år.

Filmen, der bliver vist i Kinorama i november,  går helt tæt på bandets karismatiske frontfigur Lukas Forchhammer og nogle gange måske også tættere på end, hvad Lukas egentlig selv har lyst eller overskud til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hverken bandet eller instruktøren kunne i deres vildeste fantasi have forestillet sig, hvilken rejse de begav sig ud på – sammen.

Alle vil have en bid af ‘drengen’, der har mistet sin far og som gør dét, rigtig mange drømmer om, nemlig at indtage verden med storm.

Kompleks Lukas Graham

”Da jeg mødte Lukas Forchhammer, fornemmede jeg hurtigt, at der skete meget mere i hans sind, end hvad hans kontrollerede ydre umiddelbart gav væk. Jeg har som regel en vis evne til at læse mennesker og regne mine karakterer ud, men undervejs som jeg begyndte at filme Lukas Forchhammer, blev jeg gang på gang overrasket over, hvor kompleks han er”, siger instruktør René Sascha Johannsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det tog lang tid at komme ind under huden på ham. Dels fordi det var en udfordring at få Lukas til at stole nok på mig til at lukke mig ind. Dels fordi det viste sig at være noget af en opgave at åbne op for hans mere dystre, mørke sider, som jeg følte lå og kogte under overfladen”, siger instruktøren.

“Det er aldrig rart at blive konfronteret med sine indre dæmoner, og nok slet ikke, når man er en person, som mange mennesker har en idé om at kende. Jeg fornemmede dog, at Lukas Forchhammer var til at arbejde med og det stod mig klart, at der var en fortælling under opsejling, som var værd at dykke ned i og udforske nærmere. Det skulle vise sig at være meget mere, end jeg havde drømt om”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk