Rengøring får ledige i job

16. marts 2014 Erhverv

Ledige i Sønderborg Kommune kan nu komme i praktik hos Rådhusservice for at prøve kræfter med rengøringsarbejde og se, om det er et område, de kunne tænke sig at arbejde indenfor. De, der fortsat er interesserede efter praktikforløbet, bliver tilbudt et 14 dages kursus, der opkvalificerer dem og øger deres muligheder for at blive ansat inden for rengøringsområdet.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

A-kasseleder Hanne Petersen fra 3F i Guderup blev til et møde i februar med Forenede rengøring gjort bekendt med, at virksomheden havde tre ledige stillinger, som den ikke kunne få besat. Forenede rengøring løser bl.a. rengøringsopgaver på Danfoss.

– Jeg tog tilbage til kontoret efter mødet og kiggede i vores database, men kunne ikke finde nogen kandidater, der levede op til kravene. Jeg valgte derfor at tage kontakt til Jobcenterchef Anne Kirk for at gøre hende opmærksom på den aktuelle mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for rengøringsområdet, fortæller Hanne Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anne Kirk fik hurtigt arrangeret et møde mellem 3F, Forenede rengøring og kommunens Rådhusservice. De tre parter har nu i fællesskab udviklet uddannelsesforløbet, som allerede er sat i gang i samarbejde med Jobcenter Sønderborg.

Glad udvalgsformand

Jan Prokopek synes, der er herligt, at ledige kan finde fast job i rengøringsbranchen.

Jan Prokopek synes, der er herligt, at ledige kan finde fast job i rengøringsbranchen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er en rigtig positiv historie, som viser, hvor langt vi kan nå ved at udnytte hinandens viden og kompetencer bedst muligt. En hurtig reaktion fra 3F og Jobcentret gør, at vi inden for kort tid kan opkvalificere ledige til en type stillinger, som er svære at besætte i øjeblikket. På den måde hjælper vi både virksomhederne, der mangler arbejdskraften, og de ledige, som får et fast job, siger arbejdsmarkedsudvalgets formand Jan Prokopek.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...