RenoNorden skal indsamle affald i Sønderborg Kommune

26. februar 2019 Erhverv

Det blev RenoNorden A/S, der vandt udbuddet om indsamlingen af restaffald og genbrugsmaterialer i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Forsynings bestyrelse agter at indgå kontrakt med RenoNorden A/S, der betyder, at virksomheden overtager affaldsindsamlingen fra midten af 2020.

“RenoNorden A/S har budt ind med en løsning, der på alle måder lever op til vores krav om miljøhensyn og samtidigt leverer den bedste service til den laveste pris”, siger bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning Tom Hartvig Nielsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næstformand i Sønderborg Forsynings bestyrelse Peter Hansen uddyber:

“Som det er beskrevet i Affaldsplanen 2019-2030, står vi i Sønderborg Kommune over for en lang række forandringer i forhold til den måde, hvorpå vi sorterer vores affald. Ved at indgå kontrakt med RenoNorden A/S sikrer vi, at affaldsindsamlingen er i gode, erfarne hænder”.

Direktør for Sønderborg Forsyning Lars Riemann ser også frem til samarbejdet med RenoNorden A/S:

“Vi kender RenoNorden A/S som en professionel og dygtig renovatør, fortæller Lars Riemann, der fuldt ud bakker op om bestyrelsens beslutning, selvom den betyder, at Sønderborg Forsynings eget kontrolbud ikke blev valgt: – For os har udbuddet om affaldsindsamling aldrig været en konkurrence, som Sønderborg Forsyning kunne vinde eller tabe. Det har været en konkurrence, vores kunder skulle vinde, og sådan er det blevet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

El-hejs og el-skraldebiler
I udbuddet har miljøhensynet været vægtet højt.

“Vi har i bestyrelsen valgt, at Sønderborg Forsyning skal have en meget klar grøn profil, hvor vi er en aktiv del af Sønderborg Kommunes grønne satsning og lever op til ProjectZero-visionen”, siger Tom Hartvig Nielsen og tilføjer:

“Derfor har vi i udbuddet vi stillet krav om, at alle skraldebilerne skal have el-hejs, der er langt mere miljøvenlige end de hydrauliske løsninger, som i dag er normen. Vi har også stillet krav om anvendelse af minimum 4 el-skraldebiler, og det betyder, at vi fra 2020 kan indsamle affald i Sønderborg by helt uden brug af fossile brændstoffer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Handelslivets generalforsamling drejede sig om samarbejde, aktiviteter og pengemangel

24. marts 2023 Erhverv

Torsdag aften var der generalforsamling i Vores Sønderborg og formanden, Rikke Torré, der aflagde sin beretning. “Vi skal sikre, at Sønderborg fortsat er en attraktiv handelsby og den skal vokse,” sagde hun og kiggede derefter tilbage på året, der gik. “En gul bølge rullede ind over Sønderborg den 3. juli og det var en folkefest, […]

Læs mere...