RenoNorden skal indsamle affald i Sønderborg Kommune

26. februar 2019 Erhverv

Det blev RenoNorden A/S, der vandt udbuddet om indsamlingen af restaffald og genbrugsmaterialer i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Forsynings bestyrelse agter at indgå kontrakt med RenoNorden A/S, der betyder, at virksomheden overtager affaldsindsamlingen fra midten af 2020.

“RenoNorden A/S har budt ind med en løsning, der på alle måder lever op til vores krav om miljøhensyn og samtidigt leverer den bedste service til den laveste pris”, siger bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning Tom Hartvig Nielsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næstformand i Sønderborg Forsynings bestyrelse Peter Hansen uddyber:

“Som det er beskrevet i Affaldsplanen 2019-2030, står vi i Sønderborg Kommune over for en lang række forandringer i forhold til den måde, hvorpå vi sorterer vores affald. Ved at indgå kontrakt med RenoNorden A/S sikrer vi, at affaldsindsamlingen er i gode, erfarne hænder”.

Direktør for Sønderborg Forsyning Lars Riemann ser også frem til samarbejdet med RenoNorden A/S:

“Vi kender RenoNorden A/S som en professionel og dygtig renovatør, fortæller Lars Riemann, der fuldt ud bakker op om bestyrelsens beslutning, selvom den betyder, at Sønderborg Forsynings eget kontrolbud ikke blev valgt: – For os har udbuddet om affaldsindsamling aldrig været en konkurrence, som Sønderborg Forsyning kunne vinde eller tabe. Det har været en konkurrence, vores kunder skulle vinde, og sådan er det blevet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

El-hejs og el-skraldebiler
I udbuddet har miljøhensynet været vægtet højt.

“Vi har i bestyrelsen valgt, at Sønderborg Forsyning skal have en meget klar grøn profil, hvor vi er en aktiv del af Sønderborg Kommunes grønne satsning og lever op til ProjectZero-visionen”, siger Tom Hartvig Nielsen og tilføjer:

“Derfor har vi i udbuddet vi stillet krav om, at alle skraldebilerne skal have el-hejs, der er langt mere miljøvenlige end de hydrauliske løsninger, som i dag er normen. Vi har også stillet krav om anvendelse af minimum 4 el-skraldebiler, og det betyder, at vi fra 2020 kan indsamle affald i Sønderborg by helt uden brug af fossile brændstoffer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Samfund

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...