Revalidering: Sønderborg går mod strømmen

8. juni 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sygdom, ulykke eller nedslidning kan tvinge en murer til at lægge murerskeen af nød og kaste sig over et helt nyt fag. Men det er også en vej til ny selvforsørgelse. Nye tal viser nemlig, at knap hver tredje er i ordinær beskæftigelse, tre år efter de blev revalideret til et andet fag, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet var kun 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

287 ud af 7.204 personer, der var revalideret i 2012, i et almindeligt job tre måneder efter deres revalidering. Men det tal steg altså til 2.122 personer – eller 29 procent – efter tre år.

 

Samtidigt faldt andelen af personer på kontanthjælp. Tre måneder efter endt revalidering var 1.993 af personerne på kontanthjælp. Men efter tre år var kun 794 af personerne på kontanthjælp.

I Sønderborg Kommune nikker formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, genkendende til de positive tal. I Sønderborg har man fordoblet antallet af revalidender siden 2008 via en bevidst indsats.

Målet er 250 om året.

Man har nu rundet de 262.

“Vi har lavet målinger på jobeffekten siden 2008. De viser, at omkring 52 procent efter et år er i beskæftigelse. Og jeg tror, at det tal er højere nu på grund af det store fokus, vi har haft, så vi fremover kan forvente, at endnu flere får varig beskæftigelse”, siger Jan Prokopek Jensen.

Sønderborg går stik imod landstendensen. Brug af revalidering styrtdykker nemlig i langt de fleste kommuner. I runde tal er antallet af personer, der bliver revalideret, faldet fra 30.000 i 2005 til 6-7000 i dag.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk