Ringriderfesten har råd til at betale når nye regler for større arrangementer træder i kraft fra årsskiftet

14. november 2019 Kultur

Når kalenderen skifter til 2020 kan det blive dyrt, hvis man skal holde et marked eller en byfest med mere end 150 deltagere.

En administrativ ændring hos Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen betyder, at arrangører af blandt andet byfester og større julefrokoster skal hyre en ekstern rådgiver, der kan lave en plantegning over arrangementet. En såkaldt ‘pladsfordelingsplan’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Plantegningen skal blandt andet sikre, at sikkerheden ved begivenhederne kan godkendes, men den ekstra udgift kan have store konsekvenser for borgerne i lokalområdet.

Udgiften til et arrangement med et par hundreder deltagere bliver på 5-10.000 kroner og er der et par tusinde deltagere kan det løbe op i 50-100.000 kroner.

Ringriderfesten kan klare det

Ringriderfesten i Sønderborg er et af de arrangementer, der skal hyre en ekstern rådgiver i forbindelse med ansøgningen om tilladelse til at holde festen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har kigget på tingene og skønner, at vi skal betale en rådgiver mellem 30 og 50.000 kroner for en plantegning”, siger formand Jes Andersen til SønderborgNYT.

Hidtil har Ringriderfesten selv lavet tegning, som de sendte til kommunen, som derefter gik den igennem sammen med beredskabet. Nu skal den eksterne ekspert lave tegningen, som kommunen blot skal godkende.

“Det betyder, at der bliver færre penge at dele ud efter festen”, siger han videre og tilføjer yderligere:

“Der kommer også nye brandsikkerhedsregler, hvor der også skal professionelle ind over. Det nye regler kender vi ikke endnu”, siger Ringriderfestens formand, som heller ikke har et bud på, hvad det kommer til at koste.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har også talt med Gråsten Ringridning, hvor formanden, Andreas Thomsen Nøhr, kan fortælle, at der lige nu er fuld gang i ansøgninbgen til at ride ringridning i Gråsten i 2020.

“Hvis vi fremover skal til at betale 50.000 kroner eller mere til en konsulent, så skal vi til at overveje, om det giver mening at fortsætte. Vi deler nemlig vores overskud ud til de foreninger, der hjælper os med arrangementet og bliver der ikke penge i overskud, så får de jo ikke noget ud af det”, siger ringriderformanden fra Gråsten Ringridning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...