Ringriderfestens plakat pryder omslaget på sanghæfte

8. juli 2020 Kultur

Før Corona lukkede alt ned, havde Ringriderkomiteen i Sønderborg givet kunstnerne Jesper Kristiansen og Elmar Jacob til opgave at kreere en plakat ud fra året altoverskyggende tema: 100 året for Genforeningen.

Desværre kommer plakaten ikke op at hænge i butikker og på campingpladser, men i stedet vil den pryde omslaget på det sanghæfte, som bliver anvendt til årets virtuelle herrefrokost på mandag den 13 juli. Sanghæftet kan downloades fra Ringriderfestens hjemmeside.

Elmar Jacob og Jesper Kristiansen er begge en del af Kunstnersammenslutningen Grænselandsudstillingen. Udgangspunktet for plakaten er det legendariske foto, hvor Kong Chr. den X rider over grænsen.  Herfra har de på bedste kunstnerisk vis ladet kreativiteten få frit spil. Jesper Kristiansen, der til daglig underviser på Sønderjyllands Kunstskole i Sønderborg, har arbejdet digitalt, mens Elmar Jacob, der bor i Berlin, men kommer fra Kiel, har arbejdet analogt. Internetforbindelsen mellem Berlin og Augustenborg har undervejs været meget hot i adskillige timer, skriver Ringriderfesten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når plakaten er anvendt på årets sanghæfte til herrefrokosten, vil den ende som et af de mange klenodier, man kan se på Danmarks eneste ringridermuseum og det ligger i Kirkegade i Sønderborg.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...