Risiko for oversvømmelser i Sønderborg

30. december 2018 Samfund

Det nye år starter med masser af blæst og samtidig vil vandstanden stige betydeligt som følge af en længerevarende vestenvind efterfulgt at en kraftig nordenvind, hvilket er den præcise opskrift på forhøjet vandstand i og omkring Sønderborg.

Den forhøjede vandstand vil kulminere omkring Lillebælt og ifølge TV2 Vejrets prognoser, kan der i Sønderborg forventes op i nærheden af 140 centimeter forhøjet vandstand onsdag eftermiddag og det vil give oversvømmelser i området omkring Havnegade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om det bliver lige så voldsomt som i januar 2017, hvor der var voldsomme oversvømmelser flere steder i Sønderborg, er for tidligt at sige. SønderborgNYT fulgte dengang  oversvømmelserne og nedenfor kan du gense tre videooptagelser fra januar 2017:

Det skal bemærkes, at meget kan fortsat ændre sig, da alt afhænger af, hvor meget vind der kommer og fra hvilken retning.

 

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...