Robotklippere trimmer græsset på banerne i Egen

25. marts 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Mange kender robotgræsslåmaskinerne fra private haver. Nu starter Sønderborg Kommune et forsøg med at lade robotklipperne tage sig af de store fodboldbaner. Forsøget vil være hele sæsonen 2014 og foregå Egen Ungdoms og Idrætsforenings (EUI) kampbane i Guderup.

Miljøvenlig og bestemt grøn klipning.

Miljøvenlig og bestemt grøn klipning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En fodboldbane er typisk 65 x 105 meter, svarende til ca. 7.000 m2, og altså langt mere end en almindelig parcelhusgræsplæne. Derfor bliver der brugt tre robotklippere, der alle er lidt større end de modeller, der bruges i private haver.

Robotklipperne kører på strøm, mens de almindelige græsklippere kører på diesel. Formålet med forsøget er at undersøge, hvor meget diesel, og dermed CO2, der spares.

– Jeg er utrolig spændt på forsøget, som jeg venter mig meget af, siger Charlotte Riis Engelbrecht, der er formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ønsker at stille så velpassede idrætsanlæg som muligt til rådighed for vores idrætsudøvere. Samtidig ønsker vi at spare på energien og CO2-udledningen, og her bliver begge mål opfyldt samtidig. Det er vejen frem, siger Charlotte.

Aftalen med at bruge robotklippere er sket i tæt samarbejde med EUI og med Vej & Park, der har kontrakten med at klippe kommunens fodboldbaner. Plejeaftalen med Vej & Park bliver ikke berørt af forsøget, da de sparede timer bliver brugt på andre opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...