Robotklippere trimmer græsset på banerne i Egen

25. marts 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Mange kender robotgræsslåmaskinerne fra private haver. Nu starter Sønderborg Kommune et forsøg med at lade robotklipperne tage sig af de store fodboldbaner. Forsøget vil være hele sæsonen 2014 og foregå Egen Ungdoms og Idrætsforenings (EUI) kampbane i Guderup.

Miljøvenlig og bestemt grøn klipning.

Miljøvenlig og bestemt grøn klipning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En fodboldbane er typisk 65 x 105 meter, svarende til ca. 7.000 m2, og altså langt mere end en almindelig parcelhusgræsplæne. Derfor bliver der brugt tre robotklippere, der alle er lidt større end de modeller, der bruges i private haver.

Robotklipperne kører på strøm, mens de almindelige græsklippere kører på diesel. Formålet med forsøget er at undersøge, hvor meget diesel, og dermed CO2, der spares.

– Jeg er utrolig spændt på forsøget, som jeg venter mig meget af, siger Charlotte Riis Engelbrecht, der er formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget.

– Vi ønsker at stille så velpassede idrætsanlæg som muligt til rådighed for vores idrætsudøvere. Samtidig ønsker vi at spare på energien og CO2-udledningen, og her bliver begge mål opfyldt samtidig. Det er vejen frem, siger Charlotte.

Aftalen med at bruge robotklippere er sket i tæt samarbejde med EUI og med Vej & Park, der har kontrakten med at klippe kommunens fodboldbaner. Plejeaftalen med Vej & Park bliver ikke berørt af forsøget, da de sparede timer bliver brugt på andre opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...