Røde Kors delegerede blev mindet på Dybbøl Banke

22. august 2021 Kultur

Søndag formiddag lagde Røde Kors fra både Danmark og Tyskland røde og hvide blomster ved mindesten på Dybbøl Banke og Røde Kors’ vicepræsident Anne Lerche Nordlund og den tyske vicepræsident holdt hver en tale, hvor de fortalte om starten på Røde Kors’ arbejde i katastrofeområder og begge fik talt om, at første gang Røde Kors var i et område med krig, det var på Dybbøl Skanse i 1864.

Hvert år – den 22. august – mødes man i Dybbøl for at mindes de første Røde Kors-delegerede, Dr. Louis Appia og Charles van de Velde, som  var sendt til slagmarkerne for at danne sig et billede af behandlingen af sårede soldater direkte på stedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Behehandlingen af sårede i skanserne var så vellykket, at Røde Kors efterfølgende tog vare på sårede i krigsområder.

Siden slaget på Dybbøl har Røde Kors hjulpet mennesker i andre krige og under de mange andre katastrofer rundt om i verden – og herhjemme gør Røde Kors også en stort arbejde for at hjælpe udsatte mennesker, blandt andre hjemløse og asylansøgere.

Som en flot afrunding på minde-arrangementet fik Røde Kors Sønderborg foræret et 101 år gammelt flag, som har stået på et bord i Tyskland – og på flaget står der ‘Dybbøl du glemmes ej’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...