Røde Kors: Kun et fåtal har brug for hjælp til indkøb

19. marts 2020 Samfund

Dansk Røde Kors har fra centralt hold opfordret danskere til at melde sig som frivillige hjælpere, så de kan handle ind til karantæneramte og andre, der ikke selv kan komme afsted.

“Jeg meldte mig også som hjælper og der var en enkelt person, som jeg skulle hjælpe med indkøb”, siger Yvonne Lech, der er formand for Røde Kors i Sønderborg.

“Jeg kontaktede vedkommende og det viste sig, der var fundet en løsning med, at naboen hjælper og det er jo dejligt”, siger Røde Kors-formanden til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Region Syddanmark havde Røde Kors 1227 tilmeldte hjælpere i tirsdags – og der var 51 personer, som havde bedt om hjælp.

“Det er jo rigtigt dejligt at opleve, at folk holder sammen og hjælper hinanden”.

Hjælpenetværket kan for eksempel hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål. Bemærk vores hjælp omfatter ikke børnepasning., skriver Røde Kors HER på hjemmesiden, hvor du kan læse mere om, hvad der konkret tilbydes hjælp til

Artiklen fortsætter under annoncen

Røde Kors-aktiviteter lukket ned

Sidste torsdag fik Yvonne Lech besked fra Røde Kors’ ledelse om at lukke den store genbrugsbutik i Damgade ned.

“Vi lukkede for at passe på vores frivillige, der jo fortrinsvis er ældre mennesker. Det ændrer selvfølgelig deres hverdage voldsomt, men det er den rigtige løsning”, siger hun.

Røde Kors har også en besøgstjeneste – og den er selvfølgelig lukket.

“Corona-smitten spreder sig fra menneske til menneske og derfor skal vi bestemt ikke sende nogen ind i ældre menneskers hjem. Vores besøgsvenner er i stedet blevet bedt om at holde telefonisk kontakt til de mennesker, som de er besøgsvenner hos”, siger Yvonne Lech.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk