Røde Kors markerer indsatsen i Dybbøl Skanse

22. august 2019 Kultur

Torsdag formiddag blev der lagt kranse ved Røde Kors’ mindesten på Dybbøl Banke, hvor lokalformand Yvonne Lech bød velkommen til både Dansk Røde kors’ medlemmer og støtter samt til Deutsches Rote Kreuz.

“Det er 155 år siden Røde Kors arbejdede her på Dybbøl, hvor opgaven gik ud på at hjælpe og beskytte sårede soldater”, sagde Yvo9nne Lech, inden hun gav ordet til Røde Kors’ vicepræsident, Anne Lerche Nordlund.

“Det er en stor ære at stå her i dag og kunne mærke det historiske vingesus”, sagde Anne Lerche Nordlund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindestenen for Røde Kors blev stillet op i 1989.

“Det er 30 år siden, at atenen blev sat op og det er vigtigt, vi tager ved lære af historien”, sagde vicepræsidenten og fortsatte:

“Her i Dybbøl Skanse er det første gang, Røde Kors hjalp i et kampområde og det er det første sted, man så de hvide armbind med det røde kors”.

Viceborgmesteren deltog

Viceborgmester Stephan Kleinschmidt deltog på kommunens vegne i cermonien.

“Jeg er glad for, jeg er med i dag og synes, det var gode taler, der blev holdt”, sagde Stephan Kleinschmidt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over ordene fra Yvonne Lech og Røde Kors’ vicepræsident, blev der også sagt nogle ord af de tyske deltagere.

“Talerne gjorde os opmærksopm på, at vi ikke alene skal mindes tabte slag og faldne soldater, men også den store humanitære indsats”, sagde Stephan Kleinschmidt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Nordborg

Socialdemokratiet ville uddanne SOSU-ere på Nordals

27. oktober 2021 Politik

Regeringen har fremlagt udspillet ‘Tættere på II’ hvor man har udpeget mulige placeringer for nye ungdomsuddannelser i de mindre byer. Nordborg er ét af de udpegede områder. Det giver os muligheden for at placere en ungdomsuddannelse i Nordborg. Det skal vi forstå at udnytte – i Socialdemokratiet ser vi det ikke som en mulighed at […]

Læs mere...