Rørende lyscermoni til Stafet for Livet

5. september 2015 Samfund

top-8514Lørdag aften blev der under Stafet for livet brugt tid på den traditionelle lysceromoni, hvor man havde mulighed for at købe en “lyspose” og skrive en hilsen til en, man holder af, enten for at mindes vedkommende, eller for at støtte i kampen mod kræften. Små 100 lysposer dannede et hjerte og mens lysene stille brændte i poserne, holdt Knud Uldahl-Jensen, som selv har kæmpet kampen mod kræften, og er kommet ud af kampen med en sejr, en rørende tale, hvor han bla. talte om frygten for kræft.

Artiklen fortsætter under annoncen

For noget tid siden, mærkede Knud Uldahl-Jensen smerter tæt på det område, hvor kræften tidligere sad. Han opsøger selvfølgelig lægen, og bliver undersøgt fra top til tå. Han husker tydeligt, da han troppede op for at få svar på prøverne.

“Jeg havde lige så stille forberedt på at høre ordet kræft endnu en gang”.

“Men prøverne viste, jeg ikke havde det mindste at frygte – og lige da jeg hørte det, brød alle mine forsvar sammen. Det var en helt utrolig lettelse og jeg følte nærmest glæde over at jeg havde nogle galdesten, der gjorde helt vildt ondt”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når kroppen afgiver advarsels signaler, man skal ikke bare ignorere det, fortalte Knud Uldahl-Jensen, dette gælder især mænd.

“Rigtige mænd går til lægen”, formanede han.

Knud Uldahl-Jensen sluttede sin tale med opfordring til 1 minuts stilhed til ære for de kræftramte.

 

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk