Royal Run kommer til Sønderborg

30. oktober 2019 Kultur

2. pinsedag, den 1. juni 2020, løber Royal Run af stablen og Kronprinsen annoncerede allerede ved Royal Run i år, at begivenheden ville komme til Sønderjylland i anledningen af 100-året for genforeningen. Det er nu besluttet, at løbet finder sted i Sønderborg, og at Kronprinsen åbner dagen med Royal Run Sønderjylland.

Hos arrangørerne, Sport Event Syd, ser de frem til at afvikle den store begivenhed, og ambitionerne er høje:

“Royal Run er en helt særlig begivenhed. Det er en folkefest, et stort fælleskab og vi er selvfølgelig utroligt glade for, at Sport Event Syd er en del at dette.  Vi vil gøre vores til, at det bliver en stor oplevelse for alle deltagere og tilskuere”, siger eventmanager Per Hussmann i en pressemeddelels. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Begejstring er også at finde på rådhuset i Sønderborg, hvor formand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, ser frem til Royal Run-værtskabet:

”Vi er glade og stolte over, at Sønderborg er blevet værtskommune, og vi vil gøre vores for at skabe en folkefest. Den kongelige familie betyder rigtigt meget her i Sønderjylland, så derfor er vi stolte over, at blive udvalgt. Samtidig er Royal Run en unik event, som får rigtigt mange til at hoppe i løbeskoene – og især mange, som ikke løber i hverdagen. Det er enormt værdifuldt for vores sundhedsarbejde at give dem, der ikke motionerer jævnligt, en god oplevelse”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glæden er også let at få øje på hos DGI Sønderjylland

“Vi er utroligt glade for, at Royal Run kommer til Sønderjylland og vi glæder os til at understøtte løbet i Sønderborg med historiske omgivelser og gode gå- og løberuter. Vi vil i DGI Sønderjylland støtte op om såvel gå- som løbeinitiativer i hele Sønderjylland – som optakt til Royal Run. Ligeledes vil vi have fokus på at skabe nye fællesskaber, der også fortsætter med gang og løb efter Royal Run”, siger Claus Klaris, formand DGI Sønderjylland

Artiklen fortsætter under annoncen

Genforeningen markeres

Kronprinsens oldefar, Kong Christian den 10. blev med sit ridt over den gamle grænse i juli 1920 symbolet på genforeningen. Derfor anses Kronprinsens Royal Run i Sønderjylland som et centralt element i fejringen af 100-året for genforeningen, lyder det:

”Jeg er utrolig glad for, at Kongehuset vælger Sønderjylland som en af lokaliteterne for Royal Run netop i 2020, hvor vi over hele landet markerer genforeningsjubilæet. Royal Run er et smukt eksempel på, hvordan vi kan kombinere det historiske og det folkelige, og det bliver en kæmpe begivenhed for hele Sønderjylland”, siger Thomas Andresen, formand for Det Sønderjyske Præsidium for Genforeningen 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Royal Run for alle

Fra centralt hold er der også glæde over at åbne dagen i Sønderjylland:

”Det bliver noget helt særligt, når Kronprinsen åbner dagen i Sønderjylland og derigennem markerer 100-året for genforeningen. Det bliver et stort øjeblik og et arrangement, som vi grundet beliggenheden i landet og sammenhængen har meget store forventninger til” , siger Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe på vegne af Bevæg dig for livet, og han glæder sig til endnu en begivenhed, der henvender sig til alle danskere:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Royal Run er fællesskabets fest. Med distancer helt ned til One mile, 1,6 km, og muligheden for både at løbe og gå kan alle vitterligt være med – uanset alder og kondital”.

Tilmelding åbner den 19 november.

Foto: Deniz Balbay

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...