Sådan ser mulig havvindmøllepark i Lillebælt ud fra land

28. juni 2018 Erhverv

Sønderborg Forsyning viste fotos – eller visualiseringer – af den måske kommende havvindmøllepark i Lillebælt, så de  de godt 50 mennesker, der torsdag aften dukkede op i Nordals Idrætscenter kunne få en idé om, hvor meget eller lidt møllerne fylder.

Billederne indgår i en forundersøgelse, som skal sendes til Energistyrelsen, som bestemmer, om der skal bygges en havvindmøllepark mellem Als og Fyn.

Direktør Lars Riemann fra Sønderborg Forsyning forklarede, at Søndrborg Forsyning er blevet bedt om at være projektleder på forundersøgelkserne.

“Vi skal ikke ind og drive en vindmøllepark”.

Mange bekymringer

Der kom masser af bekymringer frem – og en del af dem handlede om, at det ikke er rart at gå langs stranden og kigge på havvindmøller.

Godt 50 mennesker kom og så billederne af de måske kommende havvindmøller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre mener, havvindmøller spænder ben for turismen – og nogle mener også, man sagtens kan hente klimarigtig energi uden havvindmøller. Et alternativ viste sig at være husstandsmøller og solceller.

Flere lokale politikere sad og lyttede med. Nemlig Niels Ole Bennedsen, Charlotte Riis-Engelbrecht, Helge Larsen, Tage Petersen og Preben Storm.

Borgmester Ertik Lauritzen sad også ved et af bordene.

Borgmesteren svarer deltagerne

“Det er staten – og ikke kommunen – der udpeget Lillebælt som en mulig placering for en havvindmøllepark. Og det et et vindmøllelaug, der har vist interesse i projektet, så kommunen gik ind i forundersøgelserne”, siger Erik Lauritzen. Altså handler placeringen ikke om, at politikerne ikke vil have vindmøller i f. eks. Alssund og tæt på Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Byrådet har tidligere arbejdet for vindmøller på land, men bekymrede borgere satte spøgsmålstegn ved dem, fordi de mente, at de vil være sundhedsskadelige. Så vindmøller på land er skrinlagt indtil undersøgelser siger, at de ikke gør os syge”, siger borgmesteren.

Han kan ikke forestille sig, at turismen vil lide overlast på grund af havvindmøller. Han har tit og ofte hørt nogle sige, at de er flotte og sender et godt signal, mens andre mener, de er grimme og skæmmer alt omkring sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Om havvindmølleprojektet bliver til noget, aner vi ikke. Jeg håber det, fordi vi bruger mange penge på forundersøgelsen, som gerne skal føre til en udstykning af Lillebælt Syd, så de, der vil stille havvindmøller op, kan gøre det”, siger borgmesteren.

Tag et kig

Sådan kommer havvindmøllerne til at se ud: Klik HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Universe: Sky Trail er blevet en etage højere

20. januar 2022 Erhverv

Gæster, der besøger Universe Science Park efter den 9. april, kan opleve, at den ellers i forvejen høje klatrebane Sky Trail er blevet en hel etage højere. En af parkens store investeringer til sæson 2022 er at udvide kapaciteten og hele oplevelsen omkring den populære klatrebane Sky Trail, så endnu flere gæster kan udfordre dem […]

Læs mere...