Sådan snakker du Corona med dit barn

23. marts 2020 COVID-19

Det er ene og alene forældres ansvar, hvor eget eller lidt børn skal følge med i alle nyhederne om Cornavirus og Covid19, siger familierådgiver Anette Østergård Hansen til SønderborgNYT.

“Selvfølglig skal nyheder gradueres efter barnets alder. Der er jo stor forskel på at være 4 år og 14 år”, siger hun.

Børns bekymringer kan handle om at blive smittet og de kan handle om, at mor eller far bliver syge og dør.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Er barnet bange for at blive smittet, så skal man fortælle, at det hjælper rigtigt meget at vaske hænderne grundigt og også at holde afstand til andre. På den måde gør man tingene håndgribelige, så selv mindre børn forstår”, siger Anette Østergård Hansen til SønderborgNYT.

“Hvis barnet er bange for at mor bliver smittet og dør, så kan man fortælle, at mor er sund og rask og skulle hun blive smittet, så vil det være ligesom en almindelig forkølelse”.

Anette Østergård Hansen fortæller videre, at det er vigtigt at tage børns bekymringer alvorlig.

“Og så skal man møde dem der, hvor de er i deres udvikling.

Hvorfor må jeg ikke komme i skole

Skolelukninger, lukning af fritidsaktiviteter og begrænsninger i forhold til legekammerater får også børn til at stille spørgsmål.

“Her skal man ganske enkelt sige, at når barnet bliver hjemme. så er det for at hælpe med at passe på ældre og syge mennesker, så de ikke bliver smittet. Det giver barnet en oplevelse af at være med til at gøre noget godt”, siger familierådgiveren.

Tal

Det er især ældre over 80 år eller mennesker med bestemte sygdomme i forvejen, der kan blive ramt særligt hårdt, hvis de får covid19.

Ifølge dr.dk har 14 procent af indbyggerne i Sønderborg Kommune dårligt helbred – og seks procent – 4821 personer – har rundet de 80 år.

Altid klar

Hvis forældre har brug for at vende børns bekymringer med nogen, så er de velkommen til at kontakte Modtagelsen på 88724242 som kan henvise til Børne- og Ungerådgivningen.

 

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk