Særdeles underholdende eftermiddag med Slyngelorkestret

19. januar 2019 Kultur

Lørdag eftermiddag havde Alsund Y’s Mens Club inviteret til Nytårskoncerten 2019 med Promenadeorkestret Lauseniana, bedre kendt som Slyngelorkestret.

Slyngelorkestret består af hele 70 jyske og fynske musikere, der arbejder for at underholde og skabe musikglæde og lørdag var det 29 gang, de gjorde det Sønderborg – og den 29 gang var det i en næsten fyldt koncertsal i Alsion – og det blev ikke mindre underholdende af den måde, som de forskellige musikstykker blev præsenteret på.

“Vi fandt en sangerinde med et navn, der lød rigtigt smart, Cassandra Lemoine, så hende har vi inviteret med”, blev der sagt af konferencier Jesper Rahbæk Jespersen. På et tidspunkt bad han publikum lige snakke lidt med sidemanden, mens han gav en vigtig besked til orkestrets blæsere:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Næste gang skal I altså selv ha’ øl med”.

Og publikum fik også at vide, at når man kalder en polka fra 1872 for ny, så skyldes det ganske enkelt, at der er skrevet en, som er ældre.

Musikstykket hedder ‘Neue Pizzicato.

“Pizzicato betyder, at strygerne ikke skal bruge deres buer, men knipse strengene med fingrene. Det er svært. Især fordi de skal gøre det samtidig”, sagde konferencien.

Fra dirigentpodiet styrede Jørgen Fuglebæk koncerten, en herre, der er Ridder af Dannebrog og modtager af adskillige priser.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...