“Særpris” for pilotprojekt på Tangshave og i hjemmeplejen

22. september 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sundhedsvæsnets prestigefyldte initiativpris Den Gyldne Skalpel er siden stiftelsen i 2002 udelukkende tildelt initiativer på sygehuse. Sønderborg Kommune har mandag – i tilknytning til prisuddelingen – modtaget en særpris for projektet ”I sikre hænder”, som eliminerer tryksår (liggesår) og minimerer medicinfejl.

Glæden over prisen er stor i Sønderborg Kommune, hvor seniorudvalgets formand, Preben Storm, skynder sig at dedikere den til medarbejderne:ældre

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har været fantastisk at opleve den faglige stolthed og ære, som alle medarbejdere fra starten satte i at være med i projektet ”I Sikre hænder”. Hver dag har omsorgen været i top for at hindre, at der opstod tryksår og for at sikre, at ingen får forkert medicin. Der er simpelthen gået sport i det. Jeg er så stolt på kommunens og medarbejdernes vegne over, at Dagens Medicin har vejet indsatsen og fundet den værdig til denne fornemme særpris. Tak for det. Jeg er sikker på, at prisen vil motivere yderligere til, at de gode resultater bredes ud i hele kommunen”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I sikre hænder” er et projekt, som Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse samt Kommunernes Landsforening står bag. Formålet er at reducere antallet af tryksår, medicinfejl, fald og infektioner. Foruden Sønderborg er kommunerne Frederiksberg, Lolland, Thisted og Viborg med i projektet.

I Sønderborg har der i første omgang været fokus på tryksår og medicinering med plejecentret Tangshave Bo- og Aktivitetscenter og hjemmesygeplejen/hjemmeplejedistrikt Fjord som pilotprojekter. Begge pilotenheder har nået målene, som hedder 300 dage uden tryksår og medicinfejl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den Gyldne Skalpel er i år gået til Regionshospitalet i Silkeborg.

 

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...