Årets Galoche er en slags Anti-Jantelovspris

7. juni 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Når Sønderborg Salgs- og Reklameforening indkalder medlemmerne til den særdeles festlige årlige generalforsamling til efteråret, så er det ikke alene for at gennem det bureaukratiske ved at samles til netop en generalforsamling. I foreningen klarer bestyrelsen den sag på højst tyve minutter og så skal der festes.

“Men vi uddeler også Årets Galoche til en værdig modtager”, siger tidligere foreningsformand Trine Lindén til Sønderborg. Sammen med blandt andre Steen Bielefeldt, som i dag arbejder for Sønderborg Iværksætter Service, opfandt hun prisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Prisen sætter fokus på nogle mennesker, der gør en forskel – og en galoche symboliserer, at de i hvert fald ikke går i små sko”, siger Trine Lindén til SønderborgNYT.

“Prisen er en slags Anti-Jantelovspris til lokale, der tænker stort, anderledes og ikke mindst sætter handling bag tankerne”, siger hun.

Sidste år modtog Bent Jensen fra Linak Årets Galoche – og han har om nogen haft modet til at tænke stort og sætte handling på tankerne.

“Leif og Johnna Maibom har tidligere fået prisen, fordi de havde modet til at gå efter deres drøm om en revy. Der var mange, der rystede på hovedet i revyens tidligere år, men i dag ved vi allesammen, at Sønderborg på flere måder ville være fattigere uden netop Leif og Johnna Maiboms mod og vilje. Det par er bestemt mellem mine favoritter af prismodtagere”, siger Trine Lindén.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Revyparret fik prisen i 2010 og jeg husker stadig, hvor bevæget jeg var ved at goverrække den”, siger Trine Lindén.

Man behøves ikke være virksomhedsejer eller kendt for at få prisen. Den kan sagtens give til en eller flere, der får andre til at stråle.

“Jeg vil også fortælle, at A. P. Hansen selvfølgelig har fået prisen og det samme har Wohlenberg, der i finanskrisen udvidede forretningen, så de fik mere plads til at forsøde tilværelsen for os andre. Wohlenberg gik mod strømmen”, siger Trine Lindén.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en flot anerkendelse

På Rådhustorvet ligger Brøggeriet og det blev i sin tid startet af Michael Kisling, som nu har Café Kieslings, hvor han byder på den allerbedste kaffe og flere andre kvalitetsvarer.

Michael Kisling har for adskillige år siden fået Årets Galoche for sit arbejde med at gøre Brøggeriet til et populært og anderledes sted.

“Jeg kan huske, jeg blev stolt over at få prisen. Det er jo en anerkendelse af den idé, jeg havde ført ud i livet”, siger Michael Kisling til SønderborgNYT. Med i prisen var også et gavekort, som han aldrig nåede at få brugt. Det var en rejse, som gavekortet lød på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det helt specielle ved Brøggeriet er bryggeriet, hvor Sønderborgs eneste rigtigt lokale øl bliver lavet.

“Menukortet i min tid bestod af retter, der passede sammen med de øl, som vores rigtigt dygtige brygmester lavede. Hvis der var gæster i et vist omfang til en privat fest ude i byen, så kunne vi levere fadøl”, siger Michael Kisling, der havde tænkt tanken, at der kunne laves et kvalitets-spisested, hvor øllet var omdrejningspunktet.