Samarbejde med studerende: Hurtigt, nemt og yderst værdiskabende

18. marts 2019 Erhverv

Fertin Pharma A/S er seneste virksomhed i rækken af dem, som har samarbejdet med SDU Sønderborgs studerende. Virksomheden roser de unge ingeniørhjerner for deres opfindsomme indspark. Samtidig giver de en meget glad smiley til hele forløbet, som har krævet få ressourcer, men genereret stor værdi.

Fertin Pharma en af verdens største producenter af nikotintyggegummi. Virksomheden har netop overstået et forløb med et hold ingeniørstuderende fra SDU Sønderborg. De studerende har i løbet af et intenst forløb på blot få uger lavet markedsundersøgelse, idégenereret, lavet brugertest og fremstillet en prototype.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det hele blev forleden fremlagt ved en præsentation for Fertin Pharma-repræsentanter.

Hvad de studerende præcist har lavet, det kan vi ikke afsløre på disse linjer, men det drejer sig om design af et produkt, som Fertin Pharma ser stort potentiale i.

Skræddersyet format
Til gengæld er der ikke noget hemmelighedskræmmeri omkring, hvordan det hele er foregået. For en måned siden, ringede Manager, BD, Sales & Marketing fra Fertin Pharma, Morten Nygaard, til innovationskonsulent for SDU, Frederik Gottlieb. Herfra gik det stærkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi fik sat et møde op, hvor vi kunne præsentere vor virksomhed, forretningsområder, hvilke udfordringer vi har og hvad vi kunne tænke os at få ud af et eventuelt forløb med studerende fra SDU”.

Innovationskonsulent for SDU, Frederik Gottlieb, vendte tilbage per mail med et forslag til et format som Fertin Pharma takkede ja til. Herefter brugte virksomheden fire timer på at udarbejde en case-opgave til de studerende. Yderligere fire timer blev brugt på et besøg fra de studerende, hvor de blev vist rundt og fik præsenteret casen. Afslutningsvis fik de studerende tre uger til at bryde kræfter med den stillede opgave, inden de fik mulighed for at fremvise deres præsentationer og prototyper.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Undervejs afsatte jeg knap fire timer til at kigge forbi SDU og sparre med de studerende i forhold til deres prototyper. I den forbindelse blev jeg præsenteret for en stor, bred idebase, som jeg kunne skære til, samtidigt med, jeg fik mulighed for at styre dem i forskellige retninger, så vi som virksomhed ikke ville blive præsenteret for fem-seks ens projekter”, fortæller Senior Project Manager ved Fertin Pharma, Karsten R. Christensen.

Stort udbytte, få ressourcer
Fertin Pharma har altså brugt relativt få ressourcer i løbet af den måneds tid projektsamarbejde har varet. Men hvad siger virksomheden til outputtet?

“Jeg er dybt imponeret over ikke blot de studerendes evne til at tænke ud ad boksen, men også deres evne til at følge op på ideerne og tegne det videre forløb, helt frem til en prototype”, fortæller Karsten R. Christensen.

Han fortæller, at virksomheden ganske ofte har besøg af sælgere, som kommer med bud på, hvordan netop de og deres produkt kan løse udfordringer for Fertin Pharma.

“Her sidder du ofte tilbage med følelsen af: det er ikke det, vi kigger efter. Hvor er det nye?”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og på netop dét punkt er de unge studerende fremme i skoene, siger Karsten R. Christensen:

“Selvom de studerende ikke er helt i mål med deres prototyper, så er deres løsninger på mange måder mere relevante end det, vi normalt bliver præsenteret for. De bringer nogle dimensioner ind som vi udfordrer vores mind-set med deres ’no’nonsens’ tilgang, og som vi vanligvis ikke bliver mødt med fra de professionelle”.

Mens Fertin Pharma kan glæde sig over nye ideer, konkrete prototyper og generel inspiration, så kan SDU fornøje sig over, at deres studerende bliver bedre rustet til en fremtid som ingeniører, når de får mulighed for at prøve kræfter med udfordringer fra den virkelige verden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...