Samfundsregnskab: Den bedste sæson i Universe siden 2009

16. februar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Med 110.135 gæster har Universe i 2017 haft den bedst besøgte sæson siden 2009. Besøgstallet er gået frem med 18 procent fra 93.064 besøgende i 2016.

Den positive udvikling i besøgstallet smitter af på turismen i hele Sønderborg-området, det viser Universes samfundsregnskab for 2017.

Universe udgiver hvert år et samfundsregnskab med opgørelse af attraktionens betydning for lokalsamfundet. Samfundsregnskabet for 2017 viser, at de gæster der besøger Sønderborg-området, primært eller delvist med det formål at besøge Universe, har skabt en omsætning i turisterhvervet på 32,1 mio. kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed er Universes betydning for turismeomsætningen i Sønderborg-området steget med 2,5 mio. kr. fra 2016 til 2017.

Den turismeomsætning, som de mange turister og besøgende i Universe lægger i turisterhvervet i Sønderborg-området, kan også omregnes til beskæftigelse.

Analysen viser, at dette svarer til 42 fuldtidsomregnede helårsansættelser.

”I Universe har vi i 2017 selv beskæftiget, hvad der svarer til 61 heltidsomregnede fuldtidsstillinger.  Men dertil kommer, at alle de turister vi tiltrækker til Sønderborg-området også skaber 42 arbejdspladser i turismebranchen omkring os.”, siger Torben Kylling Petersen, og fortsætter: ”Det er netop en af parkens formål, at vi skal være en katalysator for vækst og udvikling for Nordals – og det synes jeg analysen viser, at vi er”, siger administrerende direktør Torben Kylling Petersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De gæsteanalyser, der ligger til grund for samfundsregnskabet, viser desuden, at 43% af parkens 110.135 gæster i 2017 netop besøgte Sønderborg-området med det primære formål at aflægge Universe et besøg.

”Vores undersøgelser viser, at Sønderborg-området ville være næsten 50.000 turister fattigere uden Universe. Det synes jeg er et stærkt bevis på vores turismemæssige betydning”, siger Torben Kylling Petersen.

Med samfundsregnskabet kan Universe via en troværdig og anerkendt opgørelsesmetode, som også anvendes af andre turistattraktioner i Danmark, synliggøre dette.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regnskabet aflægges efter en række modeller og kriterier, som er anerkendt af foreningen Topattraktioner.