Samler erhvervsservicen under ét tag

11. november 2015 Erhverv

Fremover kan virksomheder både få afklaret byggeansøgninger, køb af erhvervsjord og søge nye medarbejdere ved kun at henvende sig ét sted – nemlig hos Sønderborg Kommunes Erhvervsservice, der i løbet af første kvartal 2016 kommer til at ligge på Rådhustorvet i Sønderborg.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette er et af resultaterne af den dialog, som repræsentanter fra kommunen og Vækstrådet har haft med 125 af områdets virksomheder. På baggrund af dialogen er der udarbejdet en omfattende analyse- og handlingsplan, som nu sættes i værk, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

I analyse og handlingsplanen arbejdes der med tre indsatsområder:

  • Erhvervsservice og erhvervsvenlighed
  • Adgangen til kvalificeret arbejdskraft
  • Infrastruktur og transportforhold
  • Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er bred opbakning til planen fra både de besøgte virksomheder, brancheorganisationer samt Vækstrådet, der alle har været inddraget i udarbejdelsen. Nu står vi sammen om at skabe en erhvervsservice i topklasse”, siger Ole Wandahl Stenshøj, formand for erhvervsudvalget. 

Ole W. Stenshøj er formand for Erhvervsudvalget.

Ole W. Stenshøj er formand for Erhvervsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dialogen med virksomhederne har vist, at kommunen generelt er for usynlig i forhold til egne tilbud til erhvervslivet. Erhvervskontakten opleves dog som et godt initiativ, og Sønderborg Kommunes Erhvervsservice er en videreudvikling af den nuværende Erhvervskontakts arbejde.

Ved at samle servicen under samme tag på Rådhustorvet sikres virksomhederne én samlet indgang på tværs af kommunale fagområder. Her får virksomhederne en fast kontaktperson, som driver processen og baner vejen gennem det kommunale apparat.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk