Schleswig-Holstein Musikfestival kommer til Sønderborg

5. marts 2020 Kultur

Schleswig-Holstein Musikfestival kommer også til Sønderborg i 2020. Det sker med to koncertdage: En storkoncert i Alsion 27. august og en slots-turné til Sønderborg Slot og Augustenborg Slot den 18. juli.

Den store koncert bliver i år med den japanske violinvirtuos, Midori, der sammen med NDR Radiophilharmonie spiller Sibelius’ violinkoncert i d-mol. Efter pausen tager orkestret favntag med Carl Nielsen Maskerade og 4 symfoni.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver med andre ord en af de sjældne aftener i Koncertsalen, der akustik fyldes til bristepunktet med store toner og mange mennesker på scenen.

For et dansk stampublikum bliver det særligt spændende, fordi Carl Nielsen – med få undtagelser – spilles i fortrinsvis Danmark af danske orkestre. Schleswig-Holstein Musik Festivals fokus på Carl Nielsen til årets musikfestival markerer den måske største udenlandske præsentation af den danske nationalkomponist. Mon der er forskel på, hvordan man spiller Nielsen i Danmark eller udlandet?

Det kan publikum selv konkludere 27. august, skriver Sønderborg Event.

Koncertbus rundt på Als

Det er efterhånden blevet en tradition for festivalen at starte sin slotsturné i Riddersalen på Sønderborg Slot, hvorefter de 200 tilhørere i busser bliver fragtet til et andet slot med frokost undervejs. I år bliver slotsturneen på Als, hvor den første koncert igen starter på Sønderborg Slot. Det er Leonkoro Quartett, der spiller.

Efter frokost på Hotel Baltic, kører koncertgæsterne til Augustenborg, hvor de først oplever Kunsthallen Augustiana for så at slutte dagen af med en eftermiddagskoncert i Augustenborg Slotskirke. Her spiller Ensemble Bentō.

Billetter til begge koncertdage findes på www.shmf.de

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk